Маринований оселедець з цибулею та оцтом

Солоний оселедець, мабуть, є найпопулярнішою закусочною стравою. Домашня маринована оселедець з цибулею та оцтом прикрасить ваше святкове застілля.

Солоний оселедець, мабуть, є найпопулярнішою закусочною стравою. Щоб покращити смакові якості оселедця, пропоную замаринувати її разом із цибулею та оцтом. Виходить у результаті чудовий рибний делікатес! Домашня маринована оселедець з цибулею та оцтом прикрасить ваше святкове застілля, гості точно не залишаться байдужими до такої закуски.

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт. (Солона)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вода: 0,75 ст.
  • Оцет 9%: 25 мл
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець чорний (горошком): 4 шт.
  • Олія рослинна: 0,5 ст. ложки
  • Сіль: 1 щіпка
  • Цукор: 0,75 ст. ложки

Приготування

Для маринування солоного оселедця підготуємо інгредієнти за списком.

Приготуємо насамперед маринад для рибки. У маленьку каструльку або ковшок всипаємо цукровий пісок і трохи солі. Додаємо перець горошком та лавровий лист.

Спеції заливаємо водою, доводимо на плиті до кипіння. Проварюємо маринад протягом 2 хвилин. Знімаємо ковшик з вогню, вливаємо олію та столовий оцет. Перемішуємо та повністю остуджуємо приготований маринад.

Поки маринад остуджується, підготуємо цибулю та оселедець. Очищаємо цибулю. Шинкуємо його у формі тонких напівкілець.

Солону рибку потрошимо, обробляємо на філе. Нарізаємо філе оселедця невеликими шматочками.

Нарізку з оселедця та цибулі укладаємо в скляну банку, чергуючи шари.

Заготівлю з оселедця та цибулі заливаємо холодним маринадом. Банку накриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на 12 годин.

Смачна маринована оселедець з цибулею та оцтом готова. Приступаємо до дегустації, частуйте! Смачного!