Часто у святковому чи повсякденному меню присутні салати на основі м'ясних інгредієнтів. До категорії таких страв можна зарахувати і салати з куркою. Пропоную вам покроковий рецепт салату з куркою та капустою, у якому також є болгарський перець, яблуко, зелений горошок.
Салат просто готується, виходить досить соковитим, смачним та ситним. Куряче м'ясо краще використовувати з грудки, але підійде ще стегенце, стегно. Курятину відварюємо для салату заздалегідь. Куряче м'ясо у блюді доповнене капустою. Рекомендую взяти молодий качан (або замінити білокачанну пекінську капусту).
Апетитний салат з куркою та капустою урізноманітнить ваш звичний раціон. Починаємо готувати.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 200 г (молода)
- М'ясо куряче: 200 г
- Яблуко зелене: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Горошок зелений консервований: 3 ст. ложки
- Майонез: 2 ст. ложки (нежирний)
- Сіль за смаком
Приготування
Для курячого салату беремо продукти за списком.
Відварене куряче м'ясо нарізаємо шматочками або можна розібрати його на волокна.
З білокачанної капусти видаляємо верхні листи. Нарізаємо капусту тоненькими смужками.
З солодкого болгарського перцю видаляємо насіннєву коробочку. Плід нарізаємо тонкими півкільцями.
Подрібнені інгредієнти перекладаємо в робочу миску або салатник, додаємо до них зелений консервований горошок, попередньо зливши з нього рідину.
З інгредієнтів, що залишилися, у нас — яблуко. Фрукт подрібнюємо, використовуючи терку з великими поділами, або ж нарізаємо тонкою соломкою.
До компонентів курячого салату викладаємо майонез, не забуваємо посолити.
Перемішуємо інгредієнти салату, можна урізноманітнити його склад зеленню.
Апетитний, легкий у приготуванні, соковитий та смачний салат із куркою та капустою приготовлений. Частуйтесь на здоров'я!