Салат «50 відтінків зеленого» з авокадо та медовою заправкою

Пропоную приготувати 🥗 салат із звичайнісіньких продуктів з медовою заправкою, дуже смачний і по-літньому легкий.

Літо – найкращий час для приготування салатів. У магазинах та на ринках з'являється безліч сезонних овочів та фруктів. А щасливі власники садових ділянок мають можливість урізноманітнити домашнє меню урожаєм, зібраним на своїх грядках. Саме в цей час можна сміливо експериментувати, складаючи комбінації із свіжих овочів, зелені, фруктів, створюючи різні смакові поєднання. Сьогодні пропоную приготувати салат із звичайнісіньких продуктів з медовою заправкою, дуже смачний і по-літньому легкий. Використовуватимемо інгредієнти лише зеленого кольору, виправдовуючи таким чином його назву.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 1/4 невеликого качана
  • Щавель: 100 гр.
  • Авокадо: 1 шт.
  • Огірок свіжий: 2-3 шт.
  • Мед: 1,5 чайної ложки
  • Олія оливкова: 1 ст. ложка
  • Оцет: 1 ст. ложка
  • Горошок зелений: 50 гр. (свіжий)
  • Фісташки: 50 гр.
  • Сіль за смаком

Приготування

Відміряємо та готуємо потрібні для приготування інгредієнти.

Чверть невеликого качана очистимо від зовнішніх листків, виріжемо качан і нашаткуємо тонкими смужками.

Щавель вимиємо у прохолодній проточній воді та тонко наріжемо.

Авокадо очистимо, видалимо кісточку і наріжемо довільно, але не надто крупно.

Огірки нашаткуємо соломкою. Якщо огірочки домашні, невеликі, їх знадобиться 2-3 штуки. Якщо огірок довгоплідний, то вистачить одного.

У глибоку чашку помістимо капусту та щавель.

Трохи посолити і трохи пам'ятаємо руками.

Потім додамо огірки, авокадо та молодий зелений горошок. Заправимо салат оцтом та оливковою олією, змішаною з рідким медом. Якщо у вас густий мед, нагрійте його на невеликому вогні до розрідження, тільки не нагрівайте сильно і тим більше не давайте йому закипіти. Оцет цілком можна замінити лимонним соком, взятим у тому ж кількості.

Готовий салат покладете в салатник і посипте половинками фісташок. Можна прикрасити цілими листочками зелені: кінзи, петрушки, базиліка чи м'яти. Салат готується безпосередньо перед вживанням. Якщо він довго постоїть, то стає не надто апетитним на вигляд, хоча на смак це ніяк не відбивається.

Ось такий легкий і дуже вітамінний салат у нас вийшов. Готується він дуже швидко, і я думаю, що він займе гідне місце у вашому літньому меню.