Салат з курячою печінкою та квасолею

Куряча печінка чудово поєднується з різними продуктами. Наприклад, я іноді роблю салат з курячою печінкою та квасолею, який вдало вписується у будь-яке меню.

Куряча печінка – поживний субпродукт, який часто використовується багатьма господарками для приготування других страв, салатів, закусок, випічки. Мені подобається цей інгредієнт ще й тим, що він чудово поєднується з різними продуктами. Наприклад, я іноді роблю салат з курячою печінкою та квасолею, який вдало вписується у будь-яке меню.

Курячу печінку для цієї салатної страви можна приготувати двома способами – або відварити в злегка підсоленій воді, або обсмажити на сковороді в олії з додаванням спецій. Мені більше симпатизує перший варіант: печінку я наперед для салату відварюю (20 хвилин). Отже, приступаємо до реалізації рецепту.

Інгредієнти

  • Печінка куряча відварена: 200 г
  • Квасоля консервована біла: 1 ст.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Цибуля зелена: 5-6 пір'я
  • Часник: 1 зубчик
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

За списком зазначених продуктів беремо потрібні інгредієнти. Печінку заздалегідь відварюємо та остуджуємо. Очищаємо морквину, цибулю, часникову часточку. Промиваємо пір'я зеленої цибулі.

Підготуємо овочевий склад нашого салату. Моркву подрібнюємо у формі тонкої соломки. Цибулю нарізаємо тонкуватими смужками.

Заготівлю з моркви та цибулі відправляємо обсмажуватись на сковорідку в прогріту олію. Овочеву нарізку мучимо до м'якості.

Поки овочі остуджуються, підготуємо інші інгредієнти салату. Курячу печінку нарізаємо тонкими брусочками.

Відкриваємо баночку білої квасолі. Консервований продукт спочатку відкидаємо на сито та трохи промиваємо холодною водою. Коли рідина зійде, квасолю перекладаємо до печінки.

Перекладаємо в салатник до інгредієнтів овочеву заготівлю, що пасерує.

До складу салату додаємо часник, пропущений через спеціальний прес, і зелену свіжу цибулю, нарізану кільцями.

Салат практично зібраний, його потрібно лише посолити на свій смак, поперчити і заправити улюбленим майонезом. Інгредієнти перемішуємо.

Смачний салат з курячої печінки та білої квасолі приготований. Пропонуємо салат до столу, приємного апетиту!