Сало в розсолі з часником

Є безліч варіантів засолити сало. Наприклад, можна засолити сало в розсолі з часником. Пряні спеції та часник роблять сало апетитним, у міру солоним, смачним.

Солоне сало – популярна та смачна закуска для будь-якого застілля. Є безліч варіантів засолити сало, які з успіхом використовують господарки. Наприклад, можна засолити сало в розсолі. Причому у нашому випадку розсіл використовується в гарячому вигляді. Пряні спеції та часник роблять сало апетитним, у міру солоним, смачним. Про те, як засолити сало в розсолі з часником, я розповім у цьому рецепті.

Інгредієнти

  • Сало: 700-800 г
  • Вода: 1 л
  • Сіль: 6 ст. ложок із гіркою
  • Часник: 5-6 зубчиків
  • Лист лавровий: 2-3 шт.
  • Перець чорний (горошком): 6 шт.
  • Перець запашний горошком: 6 шт.
  • Суміш перців: 2 ч. ложки

Приготування

Підготуємо для засолювання сала вказані інгредієнти. Сало промиваємо, скоблимо шкірку.

Очищаємо зубчики часнику. Нарізаємо часточки у формі платівок.

Приготуємо розсіл для засолювання сала. У невелику каструльку або ковшик висипаємо сіль. Додаємо лаврові листи, нарізаний часник. Кидаємо горошини перцю.

Спеції заливаємо водою та ставимо на вогонь. Доводимо розсіл до кипіння. Проварюємо його пару хвилин.

Сало нарізаємо великими шматками. Складаємо сало у контейнер.

Шматочки сала заливаємо гарячим розсолом. Сало повинно бути повністю покрите розсолом.

Сало в розсолі накриваємо перевернутою тарілкою, яку ставимо гніть (наприклад, банку з водою). Сало прибираємо у холодильник на 4 доби.

Сало виймаємо з розсолу, обсушуємо паперовими рушниками та натираємо сумішшю мелених перчиків.

Шматки сала загортаємо у фольгу і на кілька годин прибираємо в холодильник. Тепер сало можна дегустувати. Дістаємо шматочок сала і нарізаємо пластами. Решту сала дістаємо за потребою, воно чудово зберігається в морозилці.

Смачне сало подаємо у нарізці на стіл. Усім приємного перекушування!