Для вечірньої трапези я пропоную зробити салат з квасолею та білокачанною капустою, який має ніжний смак та апетитно виглядає на столі. Для реалізації рецепту салатної страви можна використовувати і відварену квасолю, і вже готову, придбану у магазині, тобто. консервовану. Щоб скоротити час приготування, я скористалася другим варіантом і взяла білу консервовану квасолю.
Для тих господарок, які будуть використовувати звичайну квасолю, потрібно знати, що її спочатку слід замочити в холодній воді на 4 години, а потім відварити в свіжій воді приблизно близько години.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 150 г
- Квасоля консервована біла: 200 г
- Яйце куряче (варене): 2 шт.
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Майонез: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо необхідний продуктовий набір для капустяного салату з квасолею.
На обробну поверхню перекладаємо шматок свіжої білокачанної капусти, тонко нарізаємо смужками. Капустяну нарізку завантажуємо в посуд, присипаємо трохи сіллю і мені руками. Заготівля стане м'якшою і соковитішою.
Консервовану білу квасолю з|із| банки спочатку викладаємо в сито і промиваємо під невеликим струменем холодної проточної води. Після водної процедури квасолю додаємо до капусти.
На черзі – відварені курячі яйця. Для салату кришимо їх невеликими шматочками.
Доповнимо інгредієнти капустяного салату свіжим огірком, який надасть страві свіжості. Плід добре промиваємо та нарізаємо у формі кубика.
А тепер подрібнюємо цибулю. Дрібно його рубаємо.
Заключний кулінарний крок у приготуванні салату – його заправлення. Інгредієнти солимо на свій смак, перчимо та викладаємо майонез. Перемішуємо компоненти салату.
Зазвичай я готую такий салат на один раз, щоб після трапези він не залишався. Із задоволенням пригощаємося смачним та поживним капустяним салатом з квасолею!