Салат з морквою та апельсином

Урізноманітнюйте свій буденний раціон смачним, легким та корисним вітамінним салатом, основу якого становить свіжа морква.

Урізноманітнюйте свій буденний раціон смачним, легким та корисним салатом, основу якого становить свіжа морква. Цей поживний коренеплід доповнений салатною капустою, яблуками і апельсином. Щоб смакові якості салату порадували вас своєю оригінальністю та пікантністю, краще використовувати кисле чи кисло-солодке яблуко.

Можна сміливо сказати, що салат з морквою та апельсином – це скарбниця різноманітних вітамінів, які потрібні постійно нашому організму.

Я впевнена, що покроковий рецепт салату з морквою та апельсином не загубиться у вашому кулінарному блокноті.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 300 г (свіжа)
  • Яблуко: 300 г (кисло-солодке)
  • Морква: 200 г
  • Апельсин: 200 г
  • Лимон: 0,5 шт.
  • Олія оливкова: 5 ст. ложок
  • Сіль за смаком

Приготування

Ось продукти, які знадобляться нам для смачного та корисного салату.

Зручним вам кулінарним способом подрібнюємо білокачанну капусту смужками.

Цитрусовий очищаємо від шкірки. Видаляємо білі перегородки та насіння. Нарізаємо кубик апельсин.

На черзі свіжа морква. Цей коренеплід подрібнюємо, скориставшись теркою із середніми поділами.

Зрізаємо з яблук шкірку, видаляємо серцевину. На обробній дошці шаткуємо яблуко соломкою.

Заготовку з яблук перекладаємо в миску та поливаємо лимонним соком.

Доповнюємо яблучну нарізку підготовленими подрібненими інгредієнтами, які одразу приправляємо трохи солоною спецією.

Для салату використовуємо як заправку масло оливи (можна взяти і звичайне соняшникове). Складові вітамінного салату перемішуємо.

Оригінальний за своїми смаковими властивостями морквяний салат з капустою та апельсином без майонезу приготовлений. Частуйтесь на здоров'я!