Солоний оселедець в оцті

Пропоную вам взяти на озброєння цей простий рецепт засолювання оселедця. Виходить солоний оселедець в оцті з пікантним смаком і дуже апетитним.

Якщо ви віддаєте перевагу засолювати оселедець самостійно в домашніх умовах, то пропоную вам взяти на озброєння цей простий рецепт її приготування. Солити свіжу оселедець будемо в маринаді з додаванням столового оцту. Виходить солоний оселедець в оцті з пікантним смаком і дуже апетитним. До столу такий оселедець можна запропонувати з нарізкою з цибулі або з відвареною (запеченою) картоплею.

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт.
  • Оцет 9%: 3 ст. ложки
  • Сіль: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Перець чорний (горошком): 5-6 шт.
  • Гвоздика в бутонах: 3 шт.
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Вода: 500 мл

Приготування

Щоб засолити оселедець в оцті, підготуємо потрібні продукти. Оселедець заздалегідь розморожуємо.

Насамперед приготуємо для засолювання риби маринад. У невеликий ковшок або каструльку всипаємо весь цукор, сіль, додаємо горошини чорного перцю, гвоздику в бутонах та лавровий лист.

Спеції заливаємо водою та ставимо на вогонь. Доводимо маринад до кипіння і варимо протягом 3 хвилин. Маринад, що вийшов, повністю остуджуємо.

У оселедечки зрізаємо голову і випаровуємо черево. Видаляємо начинки, обов'язково позбавляємося чорної плівочки всередині. Підготовлений оселедець ополіскуємо під холодною водою.

Для засолювання я скористалася невеликим контейнером. Підійде також скляна миска чи банку. Випотрошену оселедець нарізаємо великими шматками і складаємо в контейнер.

Маринад повністю охолонув, вливаємо в нього оцет і перемішуємо.

Шматочки оселедця заливаємо приготованим маринадом та закриваємо контейнер. Прибираємо контейнер із оселедець у холодильник на одну добу.

Оселедець солоний в оцті подаємо до столу разом з нарізкою з цибулі або з картоплею. Пригощайтесь, приємного всім апетиту!