Салат з печерицями та морквою

Апетитний салат з печерицями та морквою – ідеальне закусочне блюдо з доступних та звичних продуктів з новою смаковою ноткою.

Свіжі гриби – печериці – часто зустрічаються у складі різноманітних салатів. Пропоную вам зробити з шампіньйонів простий, але дуже смачний салат, який урізноманітнить обідню трапезу або вечірнє перекушування. Для реалізації рецепту потрібно трохи часу, потрібно заздалегідь відварити курячі яйця. Апетитний салат з печерицями та морквою – ідеальна закусочна страва з доступних та звичних продуктів з новою смаковою ноткою!

Інгредієнти

  • Печериці свіжі: 150 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
  • Майонез: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для реалізації рецепту готуємо продукти за переліком. Промиваємо акуратно свіжі печериці, видаляємо забруднення та пісок з капелюшків та ніжок. З поверхні цибулі знімаємо лушпиння, очищаємо морквину. Яйця для салату потрібно відварити круто.

Розрізаємо цибулину навпіл, а потім кожну половинку шаткуємо тонкими півкільцями.

Морквину нарізаємо у формі тонкої соломки. Можна взяти для подрібнення спеціальну терку для корейської моркви.

На черзі – свіжі гриби. Подрібнюємо печериці пластинами. Якщо гриби дрібні, досить розрізати їх половинками чи четвертинками.

У сковороді розігріваємо олію. Завантажуємо в сковороду нарізку з печериць, цибулі та моркви. Обсмажуємо до м'якості інгредієнти, інколи перемішуючи їх. Склад, що вийшов для салату, остуджуємо.

Для грибного салату нарізаємо великими шматочками курячі яйця.

Додаємо до інгредієнтів салату майонез (можна домашній). Приправляємо до смаку сіллю, перчимо.

Залишилось лише перемішати компоненти страви, салат можна подавати до столу.

Смачний для всіх дегустації!