Намазка з сиру та риби

Намазка з сиру та горбуші буде смачною у тому випадку, якщо вдасться отримати легку текстуру, наближену до вершкового крему.

Консерви, для виробництва яких використовували свіжу рибу, заслуговують на те, щоб час від часу з'являтися на столі. Намазка з сиру та горбуші буде смачною у тому випадку, якщо вдасться отримати легку текстуру, наближену до вершкового крему. Вручну цього досягти неможливо, з такою роботою впорається лише занурювальний блендер. Сирий фундук дає солодкуватий смак, який перебиває сирну кислинку.

Великі шматки консервованого горбуша ідеально підходять для сирної намазки. Ця риба не має нав'язливого «консервного» запаху, тому намазка пахне кропом, а основними смаковими компонентами стануть горіхи фундука та оливки.

Інгредієнти

  • Горбуша консервована: 1 банка
  • Сир: 250-300 г
  • Фундук: 1/3 склянка
  • Оливки: 1/2 склянки
  • Сіль: 1/3 ч. ложки
  • Олія оливкова: 2 ст. ложки
  • Кріп: 2-3 стебла
  • Часник сушений: 2 зубчики
  • Коріандр (зерна): 1/2 ч. ложки

Приготування

Готуємо потрібні інгредієнти.

Беруть свіжий жирний сир, як правило, для такого продукту характерна приємна слабокисла кислинка.

Зерна коріандру перемелюють. У сир кидають сіль та прянощі.

Фундук можна залишити сирим, такий горіховий смак ідеально підходить для консервованої риби. Якщо ви любите тільки смажені горіхи, можна підсушити фундук на сковорідці. Коричнева оболонка сирого фундука не заважає паштету, а зі смажених горіхів обов'язково знімають лушпиння.

Чистять два великі часникові зубчики.

Додають сир оливкову олію.

Шматки горбуші кладуть разом із кістками, вони досить м'які та дуже корисні. Рідина, яка була в консервній банці, не використовують.

Опускають у каструльку занурювальний блендер, виставляють максимальну швидкість. Сирна маса стає пишною та однорідною. Навіть фундук зливається із загальною текстурою.

Кріп миють, обтрушують воду. Листя рубають разом із стеблами. Вмішують кріп у паштетну масу.

Оливки не додають безпосередньо до паштету. Але їх обов'язково кладуть на бутерброди по дві-три штучки. Оливки – незамінні супутники будь-якої червоної риби, особливо коли вона консервована.