Оселедець у гірчично-оцтовій заливці

Для святкового застілля можна приготувати апетитну закуску із солоного оселедця. Моя пропозиція – це оселедець у гірчично-оцтовій заливці.

Для святкового застілля можна приготувати апетитну закуску із солоного оселедця. Моя пропозиція – це оселедець у гірчично-оцтовій заливці, яка виходить шалено смачною, соковитою, з пікантною ноткою. Для заливання буде потрібно яблучний оцет, гірчиця в зернах, олія, спеції. Такий склад робить закуску помітною стравою на святковому столі. Гості точно будуть у захваті!

Інгредієнти

  • Оселедець: 600 г (солона)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Оцет яблучний: 1 ст. ложка
  • Гірчиця зернова: 1 ст. ложка
  • Цукор: 0,5 ч. ложки
  • Суміш перців: за смаком
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки

Приготування

Візьмемо за списком потрібні продукти.

Оселедець для закуски очищаємо, потрошимо і нарізаємо у формі порційних скибочок. Нарізку складаємо в селедарку.

Очищаємо цибулю, на обробній дошці подрібнюємо його у формі тонких напівкілець. Заготовку перекладаємо в миску, збризкуємо яблучним оцтом і руками.

У невелику піалу вливаємо олію, додаємо в неї гірчицю в зернах і яблучний оцет. Підсипаємо суміш мелених перців та цукор. Енергійно змішуємо інгредієнти. Заливка для оселедець готова.

Підготовлену нарізку цибулі розподіляємо на рибних скибочках.

Зверху оселедець із цибулею рівномірно поливаємо приготовленою пікантною заливкою.

У принципі страву можна вважати готовою, але краще відправити оселедець в холодильник на пару годин. Закуска з оселедця у пікантній заливці готова, пригощайтеся!