Сало в розсолі з цукром

Пропоную засолити сало в розсолі, у складі якого є цукор. Апетитне сало в розсолі з цукром – чудова закуска для посиденьок!

Якщо ви любите домашнє солоне сало, поповніть колекцію рецептів його засолювання ще одним способом. Пропоную засолити сало в розсолі, у складі якого є цукор. Цей солодкий інгредієнт підкреслить смак сала та додасть йому пікантності. Апетитне сало в розсолі з цукром – чудова закуска для посиденьок!

Інгредієнти

  • Сало: 500 г
  • Вода: 500 мл
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Часник: 3 зубчики
  • Сіль: 1 ст. ложка (+ 3 ст. ложки для обвалки)
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Лист лавровий: 1-2 шт.

Приготування

Щоб засолити сало в розсолі із цукром, підготуємо потрібні інгредієнти. Скоблимо шкірку біля сала, промиваємо його під холодною водою і обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо часникові зубчики.

Кип'ятимо воду. Остуджуємо її приблизно до 40 градусів. У воду засипаємо столову ложку солі та цукор. Додаємо перець горошком та лавровий лист. Перемішуємо, охолоджуємо. Цукор та сіль повинні повністю розчинитися.

У невелику ємність всипаємо 3 столові ложки солі. Часникові зубчики подрібнюємо спеціальним пресом. Перемішуємо сіль та часникову масу.

Підготовлене сало нарізаємо шматками, які за розміром легко пройдуть через шийку банки. Кожен шматок обвалюємо в суміші із солі та часнику.

Перекладаємо шматочки сала у банку об'ємом 1 л. Сіль, що залишилася, з часником пересипаємо теж у банку.

Шматки сала в банці повністю заливаємо остиглим розсолом. Банку накриваємо капроновою кришкою. Залишаємо банку із салом на 2 дні при кімнатній температурі. Потім забираємо сало в холодильник ще на 2 дні.

Солоне сало дістати з|із| розсолу, обсушити паперовими рушниками. Шматочки сала загортаємо у фольгу та прибираємо для зберігання у морозилку.

Смачне домашнє сало, приготовлене в розсолі разом із цукром, нарізаємо скибочками та пропонуємо на стіл. Всім смачного!