Сезон дозрівання яблук і ягід – чудовий привід спекти смачну шарлотку. Класичний варіант приготування яблучної шарлотки я пропоную урізноманітнити такою ягодою, як малина. Смачна шарлотка з яблуками та малиною виходить ніжною, повітряною, з пікантною ягідною ноткою. Шматок такого яблучного пирога чудово урізноманітнює чаювання в родинному колі.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 3 шт.
- Цукор: 1 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Яблука: 200 г
- Малина: 2 жмені
Приготування
Підготуємо інгредієнти для випікання шарлотки. Яблука використовуйте будь-який сорт, на ваш смак.
Для замішування ніжного бісквітного тіста для яблучного пирога підбираємо широку глибоку миску. Розбиваємо в неї курячі яйця, підсипаємо до них цукровий пісок.
Вміст у мисці збиваємо міксером до отримання пишної повітряної маси (3-5 хвилин).
У цю солодку масу просіюємо борошно пшеничне.
Змішувати борошно з яєчною солодкою масою потрібно акуратно ложкою, обертаючи її за годинниковою стрілкою знизу нагору. Виходить таке ніжне тісто.
Яблука прямо в шкірці без насіння нарізаємо тонкими скибочками. Яблучну нарізку розподіляємо по дну форми, яку потрібно змастити трохи олією або вершковим. Поверх яблучного шару викладаємо малину.
Яблучно-малинову начинку закриваємо приготованим тестом.
Завантажуємо форму із заготівлею шарлотки в прогріту до 180 градусів духовку. Пиріг випікаємо 30-35 хвилин, готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Остуджуємо шарлотку з яблуками та малиною, а потім нарізаємо порційними шматочками. Приємного всім чаювання!