Дріжджові булочки в духовці

Смачні дріжджові булочки в духовці – це чудовий хлібобулочний виріб, який можна легко і легко приготувати самостійно в домашніх умовах.

Смачні дріжджові булочки в духовці – це чудовий хлібобулочний виріб, який можна легко і легко приготувати самостійно в домашніх умовах. Щоб булочки вийшли м'якими, ніжними з повітряною структурою, вибирайте сухі дріжджі хорошої, перевіреної якості. Зверніть увагу на термін придатності сухих дріжджів. Домашні дріжджові булочки я спекла в духовці разом із посипанням з маку, яку можна замінити кунжутом. Булочки запропонувати до столу можна з молоком, чаєм чи іншим улюбленим напоєм.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 400 г
  • Вода тепла: 250 г
  • Яйце куряче: 1 шт. (+ 1 шт. для змащування)
  • Сухі дріжджі: 5 г
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 0,8 ч. ложки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Мак: 1 ч. ложка

Приготування

Відміряємо в потрібній кількості інгредієнти для випікання дріжджових булочок. Кип'ячену воду доводимо до температури приблизно 37 градусів.

У миску розбиваємо яйце. Всипаємо до нього сіль та цукровий пісок. Інгредієнти збиваємо віночком чи міксером до однорідного складу.

У яєчну масу вливаємо теплу воду, перемішуємо.

В окрему глибоку миску просіюємо борошно пшеничне. Підсипаємо до неї сухі дріжджі. Перемішуємо борошно із дріжджами.

У центрі муки робимо поглиблення. Вливаємо до неї рідкий склад, приготовлений раніше.

Інгредієнти починаємо між собою перемішувати. У процесі додаємо порцію олії.

Коли інгредієнти зберуться в грудку, заміс тесту продовжуємо вже на столі. Тісто має бути м'яким і не прилипати до долоні. При необхідності додаємо при замісі ще борошна.

Миску з дріжджовим тестом затягуємо харчовою плівкою. Тісто для підйому залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Дріжджове тісто, що піднялося, обминаємо. Ділимо його на 9 або 10 рівних шматочків. З шматочків формуємо колобки. Укладаємо їх на лист, який рекомендується застелити пергаментом або килимком для випічки. Колобки накриваємо рушником і залишаємо так для вистоювання на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Заготівлі булочок змащуємо збитим яйцем. Зверху посипаємо маком чи кунжутом.

Відправляємо лист у розігріту до 190 градусів духовку. Дріжджові булочки випікаємо 25 хвилин|мінути|.

Готові дріжджові булочки остудити під рушником і пригощаємося. Всім смачного!