М'ясний шашлик – улюблена страва для багатьох обивателів та гурманів. Пропоную зробити шашлик зі свинини на мангалі з цибулею та лимоном, який після підсмажування виходить м'яким і дуже соковитим. Для маринування оцет замінимо лимонним соком, а нарізка з цибулі та газована мінеральна вода допоможуть впоратися із замочуванням м'ясних шматочків на «відмінно».
Для шашлику я вибрала свинячу лопатку, ви можете використовувати й іншу частину м'яса залежно від ваших уподобань. Подачу соковитого шашлику супроводжуйте маринованою цибулею, овочевим легким салатом та улюбленим соусом.
Інгредієнти
- Свинина: 1 кг
- Лимон: 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Вода мінеральна: 150 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Беремо для приготування шашлику зі свинини потрібні продукти. Для маринування краще взяти скляний посуд відповідного об'єму.
Шматок свинячої лопатки нарізаємо порційними частинами. Нарізку завантажуємо в миску.
Очищені від лушпиння головки цибулі розрізаємо навпіл, а потім кожну половинку – півкільцями. Заготівлю викладаємо до м'яса.
Цибулеву нарізку солимо, присмачуємо меленим перчиком і мені руками, щоб утворився сік.
З лимона вичавлюємо сік. Поливаємо їм інгредієнти, добре перемішуємо.
Заготівлю для м'ясного шашлику заливаємо газованою мінеральною водою. Посудину з м'ясними шматочками накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися протягом години (якщо час дозволяє, то на більшу кількість годин).
Шматочки м'яса нанизуємо на шампури.
Готуємо шашлик на підготовленому вугіллі. Шампура перевертаємо періодично.
Соковиті м'ясні шматочки одразу подаємо на стіл. Частуйтесь на здоров'я!