Куряче філе в сметано-томатному соусі на сковороді

Для смачного та ситного обіднього перекушування пропоную зробити куряче філе у сметано-томатному соусі на сковороді, яке запропонувати до столу можна з улюбленим гарніром.

Для смачного та ситного обіднього перекушування пропоную зробити куряче філе у сметано-томатному соусі на сковороді, яке запропонувати до столу можна з улюбленим гарніром. Шматочки курячого м'яса будуть нудитися разом з подрібненими овочами в соусі зі сметани та томатної пасти. Смак страви «підкреслимо» меленими спеціями та часниковим зубчиком. Ось кулінарні подробиці реалізації рецепту.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 300 г
  • Морква: 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Сметана: 3 ст. ложки
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Часник: 1 часточка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Візьмемо для рецепту потрібні інгредієнти. Куряче філе промиваємо, обтираємо паперовим рушником насухо. Очищаємо морквину із цибулею, часник.

На обробну поверхню кладемо куряче філе. М'ясо нарізаємо невеликими смужками.

Підготуємо овочі. Морквину подрібнюємо за допомогою терки. Ріпчасту цибулю рубаємо невеликими кубиками.

У сковороду виливаємо олію. Коли воно прогріється, викладаємо на сковороду заготівлю курячого м'яса. Обсмажуємо шматочки протягом 5-7 хвилин, іноді перемішуючи.

До обсмажених курячих смужок перекладаємо овочі. Обсмажуємо разом ще 3 хвилини.

Інгредієнти на сковороді приправляємо на свій смак сіллю та меленими спеціями (чорний перець, паприка). Часникову скибочку подрібнюємо, додаємо до решти інгредієнтів. Спільно обсмажуємо ще кілька хвилин.

Вміст посипати мукою|борошном| і тут же перемішати.

У невеликій ємності змішати сметану, томатну пасту та 300 мл води. Соусом, що вийшов, залити інгредієнти на сковороді.

Куряче філе гасити в сметано-томатному соусі 10 або 15 хвилин.

Смачне куряче філе з овочами у сметано-томатному соусі готове до подачі з улюбленим гарніром. Смачного!