Щи зі свіжої капусти з яйцем і зеленню

Є безліч рецептів приготування смачних домашніх щей. Я пропоную вам зварити борщ із свіжої капусти з яйцем і зеленню. Готувати борщ можна на будь-якому бульйоні.

Є безліч різноманітних рецептів приготування смачних домашніх щей. Постійним інгредієнтом у такому супі є капуста, причому вона може бути свіжою, маринованою, квашеною. Капуста в щах доповнюється овочами та іншими інгредієнтами. Я пропоную вам зварити борщ із свіжої капусти, а при подачі урізноманітнити смак страви відвареним яйцем і нарубаним кропом. Такі щі зі свіжої капусти з яйцем і зеленню вдало впишуться в буденне обіднє меню. Готувати борщ можна на будь-якому бульйоні.

Інгредієнти

  • М'ясний бульйон: 1,5 л
  • Картопля: 2 шт.
  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Паста томатна: 1 ч. ложка
  • Яйце куряче (варене): 2 шт.
  • Зелень свіжа: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.

Приготування

За списком візьмемо продукти для приготування щей. Очищаємо картоплю, моркву та цибулю. З капусти зрізаємо качан і знімаємо верхні листи. Добре промиваємо зелень. Відварюємо курячі яйця.

Оскільки бульйон у нас уже готовий, одразу беремося за нарізку інгредієнтів. Картоплю подрібнюємо у формі брусків. Відправляємо картопляну заготівлю в киплячий бульйон. Варимо приблизно 10 хвилин.

Нарізаємо капусту дрібними смужками. Капусту відправляємо у каструлю до картоплі. Продовжуємо спільне варіння.

Поки картопля з капустою варяться, зробимо овочеве пасерування. Нарізаємо цибулю невеликими шматочками, а морквину натираємо.

У сковороду виливаємо олію. Коли воно прогріється, завантажуємо на сковороду подрібнені овочі. Пасеруємо 3-5 хвилин, додаємо томатну пасту і продовжуємо обсмажування ще 2-3 хвилини.

Пасеровані овочі перекладаємо в каструлю до капусти та картоплі, продовжуємо варити 10 хвилин.

Наприкінці приготування борщ зі свіжої капусти приправляємо за смаком сіллю та чорним меленим перцем. Додаємо ароматний лавровий лист.

Смачні борщ розливаємо порціями в тарілки. Додаємо половинку відвареного яйця і посипаємо подрібненим кропом. Додатково подачу можна урізноманітнити сухариками та сметаною.

Всім ситного перекушування!