Суп з фрикадельками та картоплею

Для повсякденного обіднього меню пропоную зварити суп із фрикадельками та картоплею, який виходить і ситним, і дуже смачним. Для фрикадельок підійде будь-який м'ясний фарш.

Для повсякденного обіднього меню пропоную зварити суп із фрикадельками та картоплею, який виходить і ситним, і дуже смачним. У складі супу – звичайні інгредієнти, які завжди у господарок під рукою. Для фрикадельок підійде будь-який м'ясний фарш. Щоб при варінні супу фрикадельки не розвалилися, додамо курячий білок у фарш. Вибір спецій для супу – за вами. Починаємо готувати.

Інгредієнти

  • Картопля: 4 шт.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Фарш м'ясний: 200 г
  • Білок яєчний: 1 шт.
  • Вода: 1 л
  • Цибуля зелена: 3-4 пера
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.

Приготування

Підготуємо для супу потрібні інгредієнти. Картоплю, моркву та цибулю очищаємо, обполіскуємо холодною водою. Промиваємо свіжу зелену цибулю. Його можна замінити кропом чи петрушкою. Куряче яйце поділяємо на білок та жовток. У цьому рецепті нам знадобиться лише білок.

Картоплю нарізаємо у формі невеликих кубиків чи брусків. Моркву крупно натираємо. Цибулю подрібнюємо шматочками. Заготівлю з овочів перекладаємо у каструлю.

Інгредієнти на смак солимо, заливаємо водою, кидаємо лавровий лист. Коли вміст закипить, зменшуємо нагрівання плити і варимо 15 хвилин.

У миску перекладаємо м'ясний фарш, додаємо до нього курячий білок. Солимо, перчимо, добре перемішуємо. З складу, що вийшов, ліпимо круглі фрикадельки.

М'ясні фрикадельки по одній перекладаємо в каструлю в овочевий бульйон. Перемішуємо інгредієнти, продовжуємо варити картопляний суп із фрикадельками ще 6-7 хвилин.

Приготування супу добігло кінця. Пробуємо його на смак, перчимо, якщо потрібно, то досолюємо. Дрібно нарізаємо кільцями зелену цибулю і додаємо її в суп. Проварюємо суп із фрикадельками та картоплею ще пару хвилин.

Відразу гарячий, ароматний та смачний картопляний суп із фрикадельками розливаємо у тарілки. За бажанням подачу можна урізноманітнити сметаною. Пригощайтеся, приємного апетиту!