Швидке тісто для смажених пиріжків

Якщо ви зібралися готувати на сковороді пиріжки, рекомендую замісити для них швидке тісто. Таке швидке тісто для смажених пиріжків можна використовувати ще й для випікання біляшів.

Якщо ви зібралися готувати на сковороді пиріжки, рекомендую замісити для них швидке тісто, використовуючи сухі активні дріжджі. Заміс не становить складності, потрібно лише вибрати активні сухі дріжджі з відповідним терміном придатності та прогріти молоко до температури 38 градусів. Тістечка з таким тестом виходять м'якими, ніжними. З тестом легко та приємно працювати. Таке швидке тісто для смажених пиріжків можна використовувати ще й для випікання біляшів.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 450-500 г
  • Молоко: 250 мл
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Дріжджі активні сухі: 2 ч. ложки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.

Приготування

Щоб замісити швидке тісто для смажених пиріжків, відміряємо вказану кількість продуктів. Готового тіста вистачить приблизно на 14-16 пиріжків.

Тепле молоко переливаємо у глибоку миску. Всипаємо в молоко сухі активні дріжджі та весь цукровий пісок. Перемішуємо. Залишаємо дріжджову суміш на 10 хвилин у теплому місці. За цей час дріжджі активуються і над поверхнею молока з'явиться пишна «шапка».

В окрему миску розбиваємо яйце. Всипаємо до нього сіль та віночком перемішуємо до отримання однорідної суміші.

Яєчну суміш, що вийшла, виливаємо в дріжджовий склад. Додаємо олію.

Перемішуємо інгредієнти.

У миску невеликими частинами всипаємо попередньо просіяне борошно.

Перемішуємо інгредієнти спочатку в мисці, а потім продовжуємо заміс тесту вже на столі. М'яке тісто, що вийшло, потрібно кілька разів відбити об поверхню столу.

Хвилин через 15 можна починати ліпити та смажити пиріжки на сковороді з улюбленою начинкою. Смачного!