Якщо ви зібралися готувати на сковороді пиріжки, рекомендую замісити для них швидке тісто, використовуючи сухі активні дріжджі. Заміс не становить складності, потрібно лише вибрати активні сухі дріжджі з відповідним терміном придатності та прогріти молоко до температури 38 градусів. Тістечка з таким тестом виходять м'якими, ніжними. З тестом легко та приємно працювати. Таке швидке тісто для смажених пиріжків можна використовувати ще й для випікання біляшів.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 450-500 г
- Молоко: 250 мл
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
- Дріжджі активні сухі: 2 ч. ложки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
Приготування
Щоб замісити швидке тісто для смажених пиріжків, відміряємо вказану кількість продуктів. Готового тіста вистачить приблизно на 14-16 пиріжків.
Тепле молоко переливаємо у глибоку миску. Всипаємо в молоко сухі активні дріжджі та весь цукровий пісок. Перемішуємо. Залишаємо дріжджову суміш на 10 хвилин у теплому місці. За цей час дріжджі активуються і над поверхнею молока з'явиться пишна «шапка».
В окрему миску розбиваємо яйце. Всипаємо до нього сіль та віночком перемішуємо до отримання однорідної суміші.
Яєчну суміш, що вийшла, виливаємо в дріжджовий склад. Додаємо олію.
Перемішуємо інгредієнти.
У миску невеликими частинами всипаємо попередньо просіяне борошно.
Перемішуємо інгредієнти спочатку в мисці, а потім продовжуємо заміс тесту вже на столі. М'яке тісто, що вийшло, потрібно кілька разів відбити об поверхню столу.
Хвилин через 15 можна починати ліпити та смажити пиріжки на сковороді з улюбленою начинкою. Смачного!