Коржики на молоці на сковороді

Пропоную спекти на сковороді коржі з дріжджового тіста. Виходять коржики на молоці на сковороді м'якими, повітряними – зручний варіант для ситного перекушування.

Смачні домашні коржики – універсальний хлібобулочний виріб, який можна запропонувати і до супів, і як десерт до чашки чаю разом із солодкими соусами. Пропоную спекти на сковороді коржі з дріжджового тіста на молоці. Виходять коржики на молоці на сковороді м'якими, повітряними – зручний варіант для ситного перекушування.

Інгредієнти

  • Молоко: 250 мл
  • Борошно пшеничне: 500 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Сухі дріжджі: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка (+ для смаження скільки потрібно)

Приготування

Щоб посмажити на сковороді коржі на молоці, підготуємо потрібні інгредієнти. Молоко потрібно прогріти до теплого стану (близька температура 38 градусів).

У широку миску вливаємо тепле молоко. Всипаємо в нього порцію цукрового піску та чайну ложку сухих дріжджів. Зверніть увагу на термін придатності дріжджів, адже від них залежатиме якість тіста та смак готових коржів. Інгредієнти перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин, прикривши миску серветкою. За цей час дріжджі активуються і над поверхнею молока з'явиться пінна «шапка».

У опару, що вийшла, розбиваємо куряче яйце, вливаємо рослинне масло і всипаємо сіль. Інгредієнти перемішуємо.

У склад, що утворився, просіваємо пшеничне борошно.

Інгредієнти перемішуємо спочатку в мисці, а потім продовжуємо заміс тесту вже на столі. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Тісто для коржів, що вийшло, збираємо в колобок, перекладаємо в миску, накриваємо тканинною серветкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину. Цього часу буде достатньо, щоб тісто помітно збільшилося в обсязі.

Тісто, що піднялося, обминаємо, ділимо на однакові за розміром шматочки. Кожну заготовку тіста розкочуємо в коржик.

Розігріваємо на сковороді достатню кількість олії. Смажимо по черзі коржі з двох сторін до рум'яної оболонки. Щоб видалити надлишки жиру зі смажених коржів, зі сковороди їх краще викласти на паперові серветки.

Домашні коржики на молоці вийшли м'якими, ситними, смачними. Пригощайтеся, приємного апетиту!