Домашня випічка з фруктами — доступні ласощі, які урізноманітнюють час сімейного десерту. Безліч різних рецептів дозволяє експериментувати з тестом, начинкою та способами приготування. Моя пропозиція для господарок – це смачний і апетитний швидкий грушевий пиріг, випічка якого вимагає мінімальний продуктовий набір, невелика кількість вашого часу.
Тісто для пирога з начинкою із груш замісимо з яєць, борошна, цукру. Груші можна використовувати будь-якого сорту в залежності від смакових уподобань. Сподіваюся, що покроковий рецепт швидкого грушевого пирога стане одним із ваших улюблених та затребуваних.
Інгредієнти
- Груші: 1-2 шт.
- Цукор: 1 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Яйце куряче: 3 шт.
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Цукор (пудра): 1 ст. ложка
- Олія вершкове: 10 г
Приготування
Для грушевого пирога за швидким рецептом беремо потрібні продукти. Для сипких інгредієнтів використовуємо одні мірні склянки. Дозволяється розпушувач замінити гашеною харчовою содою (використовуємо 0,5 ч. ложки соди та 1 ч. ложку лимонного соку або оцту). Груші промиваємо і насухо обтираємо тканим рушником.
Починаємо замішувати тісто. До речі, процес його приготування швидкий, тому відразу ж готуємо духовку, налаштувавши температурні параметри на 180 градусів. Отже, у робочу чашу розбиваємо курячі яйця.
Доповнюємо їх цукровим піском.
Інгредієнти, що знаходяться в чашці, збиваємо міксером до однорідної маси. Солодка яєчна маса має бути пишною. На процес збивання відводимо 3 або 4 хвилини.
У солодку суміш засипаємо борошно. Продукт спочатку з'єднуємо з розпушувачем, а потім спільно їх просіюємо.
Борошно слід втрутити в яєчну масу. Тільки краще для змішування взяти кулінарну лопатку чи ложку. Тісто для швидкого грушевого пирога вийшло ніжним. Відставляємо його поки що в сторону.
Груші нарізаємо часточками.
Змащуємо форму, в якій ви робите подібні вироби, шматочком вершкового масла|мастила|. Виливаємо тісто.
Викладаємо поверх грушові скибочки.
Форму з тестом та подрібненими фруктами ставимо в духовку на 40 хвилин.
Грушевий пиріг готовий. Остуджуємо його, а потім дістаємо із форми. Поверхню оформляємо солодкою пудрою.
Всім солодкого та смачного перекушування!