Яблучні кільця у листковому тесті

З листкового тіста можна приготувати найрізноманітнішу випічку. Пропоную спекти яблучні кільця в листковому тесті, які виходять смачними, апетитними, ароматними.

З листкового тіста можна приготувати найрізноманітнішу випічку та десерти. Пропоную до чаювання випекти в духовці яблучні кільця в листковому тесті, які виходять дуже смачними, апетитними, ароматними. Рецепт не становить складності, тому освоїть його навіть кулінар-початківець. Яблука можна взяти будь-якого сорту, бажано щоб вони були великими.

Інгредієнти

  • Тісто листкове: 500 г (дріжджове)
  • Яблуко: 2 шт. (велике)
  • Жовток яєчний: 1 шт.
  • Цукор: 1 ч. ложка (або до смаку)
  • Кориця мелена: 0,5 ч. ложки (або до смаку)

Приготування

Щоб спекти в духовці яблучні кільця в листковому місці, підготуємо потрібні продукти. Тісто заздалегідь потрібно дістати з морозилки та залишити при кімнатній температурі розморожуватись. Яблука промиваємо.

Яблука очищаємо. Нарізаємо очищені яблука кільцями завтовшки приблизно 5-6 мм. За допомогою спеціального пристрою або зручним засобом (підійде кришечка від пластикової пляшки) видаляємо серцевину.

Яблучні кільця перекладаємо в миску, посипаємо цукром та меленою корицею та акуратно перемішуємо.

Розморожене листкове тісто розкочуємо в одному напрямку пласт товщиною приблизно 3-4 мм. Нарізаємо смужки (шириною 1см).

А тепер яблучні кільця обгортаємо смужками із листкового тіста.

Деко застилаємо пергаментним папером. Поміщаємо на лист заготовки яблучних кілець і змащуємо їх курячим жовтком.

Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку на 15 або 20 хвилин.

Випічка з яблук у листковому тесті вийшла смачною та ароматною. Пригощаємось, приємного чаювання!