Скумбрія малосольна в розсолі із заваркою

Малосольна скумбрія – чудова рибна закуска на святковий стіл. Ось покроковий рецепт малосольної скумбрії в розсолі із заваркою, який, сподіваюся, вам обов'язково знадобиться.

Малосольна скумбрія – чудова рибна закуска на святковий стіл. Приготувати таку страву закуски зовсім не складно в домашніх умовах. Пропоную засолити свіжозаморожену скумбрію у розсолі з використанням чайної заварки. Риба виходить із приємним золотистим відтінком, дуже смачною та апетитною. Ось покроковий рецепт малосольної скумбрії в розсолі із заваркою, який, сподіваюся, вам обов'язково знадобиться.

Інгредієнти

  • Скумбрія: 1 шт.
  • Сіль: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Вода: 0,5 л
  • Чай чорний: 1,5 ст. ложки
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець чорний (горошком): 4 шт.
  • Перець запашний горошком: 2 шт.

Приготування

Для рецепту засолювання риби підготуємо інгредієнти за списком. Скумбрію потрібно заздалегідь розморозити, помістивши на нижню полицю холодильника.

Насамперед приготуємо для скумбрії розсіл. У ковшок або невелику каструльку всипаємо вказану порцію цукру та солі. Додаємо перці горошком та лавровий лист. Вміст заливаємо водою та доводимо до кипіння.

У киплячий розсіл всипаємо чорний чай. Проварюємо маринад протягом 2-х хвилин.

Розсіл, що вийшов, з чайною заваркою повністю остуджуємо. Потім проціджуємо розсіл через сито.

Розсіл готовий, тому можна братися за очищення скумбрії. З риби зрізаємо голову, плавці. Потрошимо, видаляємо нутрощі, обов'язково позбавляємося чорної плівки всередині.

Підготовлену скумбрію перекладаємо у відповідний контейнер і заливаємо охолодженим розсолом. Закриваємо контейнер і прибираємо на 2 доби в холодильник.

Соковита та смачна малосольна скумбрія готова. Нарізаємо рибу шматочками та пригощаємося. Можна запропонувати до рибки відварену картоплю.

Приємного для всіх апетиту!