Смажені креветки з часником

Намічаються посиденьки з друзями? Тоді пропоную приготувати смажені креветки з часником, які добре доповнюють холодне пиво або біле вино.

Намічаються посиденьки з друзями? Тоді пропоную приготувати апетитну та смачну страву з морепродуктів. А саме – із заморожених креветок. Давайте зробимо смажені креветки з часником, які добре доповнюють холодне пиво або біле вино. Креветки супроводжуються нарізкою з кропу, подрібненим часником та соком лимона. Ось гастрономічні подробиці.

Інгредієнти

  • Креветки заморожені: 300 г
  • Лимон: 0,5 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Кріп (свіжий): 0,5 пучка
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Олія вершкове: 30 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо продукти для смаження креветок. Часникові зубки очищаємо. Зелені гілочки кропу добре промиваємо, струшуємо зайву вологу.

Заморожені креветки обполіскуємо холодною водою. Перекладаємо креветки на сито, залишаємо так на 10 хвилин, щоб стекла вся рідина.

На сковороду кладемо шматочок вершкового масла|мастила|. Повністю його розтоплюємо.

Завантажуємо на сковороду в олію креветки.

Креветки на смак солимо і присмачуємо чорним меленим перчиком. Доповнюємо склад подрібненим кропом. Часник пропускаємо через прес, викладаємо також до креветок.

Інгредієнти поливаємо соком половинки лимона. Додаємо лаврові листи.

На сковороді обсмажуємо креветки протягом 10 хвилин, періодично їх перемішуючи.

Креветки, смажені із часником на сковороді, приготувалися. Викладаємо їх без рідини на тарілку та подаємо до столу. Приємного перекушування!