Солона горбуша з лимоном

Рибні закуски залишаються фаворитами на святковому гулянні за всіх часів. Пропоную зробити солону горбушу із лимоном. Закуска виходить смачною та ніжною.

Рибні закуски залишаються фаворитами на святковому гулянні за всіх часів. Засолити смачно рибу можна легко та просто і в домашніх умовах. Для рецепту я взяла свіжу горбушу (риба була вже тривожною). Я засолила горбушу разом з лимоном та олією. Результат перевершив усі очікування! Домашня солона горбуша з лимоном вийшла смачною, ніжною та апетитною! Подати шматочки солоної горбуші можна на скибочці хліба або приготувати з такою рибкою бутерброди та інші закуски.

Інгредієнти

  • Горбуша: 2 шт. (потрошена, приблизно 1,100 кг)
  • Сіль: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Лимон: 1 шт.
  • Олія рослинна: 100-130 мл

Приготування

Візьмемо за списком зазначені продукти. Горбуша може бути трохи підмороженою.

З риби зрізаємо голову, хвіст, плавці. Обробляємо горбушу на філе без кісток, знімаємо шкірку.

Філе горбуші нарізаємо невеликими шматочками. Рибну нарізку складаємо в миску.

До рибних шматочків всипаємо порцію солі та цукрового піску. Акуратно перемішуємо шматочки горбуші зі спеціями.

Ретельно промиваємо великий лимон. Перекладаємо цитрусовий на обробну дошку та подрібнюємо у формі тонких напівкілець.

Для засолювання горбуші можна використовувати контейнер або банку. Першим шаром укладаємо шматочки риби. Зверху на рибний шар вміщуємо лимонні часточки.

Чергуючи рибний шар та лимонний, заповнюємо всю тару. Верхнім шаром має бути лимон.

Вміст повністю заливаємо олією.

Закриваємо контейнер із горбушею та лимоном кришкою та прибираємо на полицю холодильника. Засолюємо рибку протягом 24 годин.

Смачний солоний горбуш з лимоном готовий. Із задоволенням пригощаємось! Смачного!