Приготувати смачно і апетитно свинячі реберця можна різними кулінарними способами. Давайте запечемо їх у духовці, попередньо замаринувавши в пікантному соусі. Виходять свинячі реберця в духовці ароматними, соковитими і ситними. До столу таку страву можна запропонувати з відвареною картоплею або овочами.
Інгредієнти
- Ребра свинячі: 500 г
- Мед: 1 ст. ложка
- Соус соєвий: 2 ст. ложки
- Оцет 9%: 0,5 ст. ложки
- Гірчиця: 0,5 ст. ложки
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Часник: 2 зубчики
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб запекти в духовці свинячі реберця, візьмемо зазначені продукти за списком. Якщо у вас мед закристалізувався, то розтопіть його в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Очищаємо часникові зубки.
Перед маринуванням свинячі реберця ополіскуємо під прохолодною проточною водою, а потім обсушуємо паперовими рушниками. Перекладаємо свинячі реберця в об'ємну миску, за смаком їх солимо і перчимо.
Приготуємо для запікання ребер у духовці маринад. У невелику миску вливаємо соєвий соус та столовий оцет. Перекладаємо до інгредієнтів гірчицю.
Зубчики часнику подрібнюємо за допомогою спеціального пресу. Часникову масу перекладаємо до інгредієнтів у миску, додаємо рідкий мед, вливаємо олію.
Між собою складові маринаду ретельно перемішуємо до отримання рідкого однорідного складу.
Кисло-солодкий соус, що вийшов, переливаємо до свинячих реберець. Перемішуємо, затягуємо миску з реберцями харчовою плівкою і ставимо в холодильник для маринування на 2-3 години.
Замариновані свинячі реберця перекладаємо у відповідну форму для запікання. Завантажуємо форму в розігріту до 185 ° духовку. Запікаємо свинячі реберця протягом години.
Ароматні, смачні та пікантні свинячі реберця в духовці відразу подаємо на стіл. Всім смачного!