Голець у фользі з часником та лимоном

Простий покроковий рецепт, для якого не потрібно попередньо маринувати рибу. Голець з таким набором продуктів виходить ароматним та дуже смачним.

Пропоную простий покроковий рецепт гольця у фользі з часником та лимоном, для якого не потрібно попередньо маринувати рибу. Голець з таким набором продуктів виходить ароматним і дуже смачним, а на приготування у вас піде не більше півгодини.

Ситний голець із часником лимоном у фользі чудово при подачі поєднується з такими гарнірами як рис, картопля або овочевий салат.

Інгредієнти

  • Голець: 400 г
  • Часник: 2-3 зубчики
  • Лимон: 1/2 шт.
  • Коріандр (мелений): 1/2 ч. ложка
  • Сіль за смаком

Приготування

Готуємо інгредієнти. Риба має бути в розмороженому стані.

У гольця видаляємо зябра, нутрощі, зрізаємо плавці. Рибу добре промиваємо. Для рецепту я використовувала невеликі особини, тому запікати їх краще. Велику рибу можна розрізати на шматки.

Для запікання гольця подрібнюємо часник теркою або пропускаємо через прес. Часникову масу перемішуємо з меленим коріандром. Ця спеція відмінно підкреслить смак риби.

Гольця з усіх боків натираємо за смаком сіллю та приготовленою сумішшю з приправи та часнику, включаючи нутрощі.

Промиваємо лимон, нарізаємо його півкільцями. Від рулону відрізаємо шматок фольги, укладаємо на нього 3-4 скибочки лимона.

Рибу у спеціях укладаємо на лимон. Зверху також поміщаємо лимонні часточки. Якщо вам подобається лимонний присмак, то в черевце також можна покласти пару лимонних кілець.

Температуру духової шафи виставляємо на 200 градусів. Загортаємо з акуратністю гольця у фольгу. Відправляємо його запікатись на 15 хвилин.

Через певний час дістаємо гольця з духовки та акуратно розгортаємо фольгу. Температуру підвищуємо до 230 градусів. Відправляємо знову рибу до духовки на 10 хвилин.

Голець приготувався, на стіл його подаємо у фользі. Смачного!