Свинина в горщику в духовці

Апетитна свинина в горщику в духовці – чудовий варіант для ситного перекушування. Запропонувати свинину в горщику можна і з нагоди свята.

Приготувати свинину смачно можна в духовці, використовуючи горщики для запікання. Давайте зробимо соковиту та м'яку свинину в горщику разом із овочами та сметаною. Апетитна свинина в горщику в духовці – чудовий варіант для ситного перекушування. Запропонувати свинину в горщику можна і з нагоди свята. М'ясні шматочки, запечені в горщику, гарні і як самостійна гаряча закуска, і чудово поєднуються з різними гарнірами (картопля, рис, гречка).

Інгредієнти

  • Свинина: 350 г (м'якоть)
  • Сметана: 4 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Приправа для м'яса: 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна: 1,5 ст. ложки

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо цибулю та морквину. Ополіскуємо під прохолодною водою свинину і обов'язково промокаємо м'якоть паперовими серветками.

Нарізаємо морквину у формі тонких напівкілець, а цибуля — невеликими шматочками.

На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо нарізку із овочів. Періодично перемішуючи, пасеруємо морквину з цибулею кілька хвилин.

На сковороду до овочів додаємо свинину, нарізану маленькими кубиками.

Свинину з овочами продовжуємо обсмажувати на сильному вогні приблизно 5-7 хвилин. Наприкінці приготування м'ясо солимо за смаком і присмачуємо приправою. Перемішуємо.

Обсмажену свинину з морквою та цибулею перекладаємо у горщик. У мене м'ясо помістилося в один горщик об'ємом 0,6 л. Можна розкласти заготовку зі свинини у два горщики.

Зверху на м'ясні шматочки викладаємо сметану будь-якої жирності.

Горщик зі свининою закриваємо кришкою, ставимо в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо свинину в горщику 50 хвилин.

Соковиту та смачну свинину в горщику подаємо до столу разом із зеленню. Приємного для всіх апетиту!