Свинина в банці в духовці

Цей рецепт свинини в банку в духовці не становить складності, тому з його реалізацією впорається навіть кухар-початківець. Ароматна свинина урізноманітнить ваш раціон.

Приготувати м'якоть свинини так, щоб вона вийшла м'якою, соковитою та смачною, можна різними способами. Мені подобається кулінарний варіант, у якому свинина запікається у духовці у банку. М'ясо нудиться у власному соку, виходить просто дивовижним! Цей покроковий рецепт свинини в банку в духовці не становить складності, тому з його реалізацією впорається навіть кухар-початківець. Ароматна свинина в банку в духовці урізноманітнить ваш раціон. На стіл страву зі свинини можна запропонувати з улюбленим гарніром з картоплі, із зеленню чи овочами.

Інгредієнти

  • Свинина: 500 г (м'якоть)
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Сіль: 1 ч. ложка (+ потрібно для посипання форми)
  • Чорний перець – мелений: 1 ч. ложка без верху (за смаком)

Приготування

Для рецепту візьмемо потрібні продукти. Готуємо 2 баночки об'ємом 0,5 л, шматок фольги, форму для запікання.

М'якуш свинини ополіскуємо під проточною водою. Обсушуємо м'ясо за допомогою паперових рушників. Свинину кладемо на обробну дошку та нарізаємо у формі великих шматочків.

Очищаємо цибулю. Нарізаємо цибулю великими смужками.

Посипаємо м'ясну нарізку з|із| цибулею сіллю|соль| і чорним меленим перцем.

Чистими руками добре перемішуємо шматочки свинини із цибулею. Залишаємо так заготівлю на 15 хвилин.

М'ясні шматочки разом із цибулею викладаємо у сухі чисті банки.

Фольгу складаємо у 4 шари. Формуємо із фольги кришки, накриваючи банки. На дно жароміцної форми або сковороди насипаємо невеликий шар солі. Ставимо на сіль банки зі свининою.

Банки зі свининою ставимо у ХОЛОДНУ духовку. Температурний режим виставляємо на 170 градусів. Запікаємо свинину у банках 2 години. Вимикаємо духовку, але банки дістаємо не відразу, а через 10 хвилин.

Ароматна, соковита, смачна свинина у банку готова. Всім смачного!