Сирні палички з лаваша на сковороді

З тонкого лаваша можна приготувати безліч смачних та ситних закусок. Мені симпатизують сирні палички з лаваша на сковороді, які легко та просто готуються.

З тонкого вірменського лаваша можна приготувати безліч смачних та ситних закусок. Мені симпатизують сирні палички з лаваша на сковороді, які легко та просто готуються. Така страва чудово справляється з почуттям голоду, до того ж, реалізація рецепту вимагає мінімальних витрат і за часом, і за продуктовим складом. Я впевнена, що такі палички з лаваша з сиром знайдуть своїх шанувальників.

Інгредієнти

  • Тонкий лаваш – великий: 1 шт.
  • Сир твердий: 100-130 г
  • Кетчуп томатний: 1 ст. ложка
  • Майонез: 2,5 ст. ложки
  • Олія рослинна: скільки потрібно для смаження

Приготування

Для рецепту смачної закуски візьмемо продукти за переліком.

За допомогою кулінарних ножиць розрізаємо тонкий лаваш на прямокутники. Орієнтовний розмір заготовки – 15 на 20 см, але він умовний, ви можете нарізати частини, що підходять під розмір сковорідки, в якій будуть готуватися палички.

У невеликій мисочці змішуємо майонез із томатним кетчупом. Соусом, що вийшов, змащуємо кожну прямокутну заготовку.

Скориставшись теркою з великими поділками, подрібнюємо твердий сир. До речі, маю сир Пармезан, ви можете використовувати свій улюблений сорт сиру. Кожну заготовку з лаваша присипаємо сирною стружкою.

А тепер згорнемо сирні заготовки з лаваша трубочкою.

Підготуємо сковороду для обсмажування паличок із сиром. Вливаємо потрібну порцію олії та прогріваємо її. Заготовки перекладаємо в сковороду та обсмажуємо з кожного боку до рум'янцю.

Щоб з паличок видалити надлишки олії, зі сковороди їх рекомендується помістити на паперові серветки.

Дегустуємо сирні палички з лаваша. Приємного перекушування!