Як відомо, традиційний склад вінегрету – це подрібнені відварені коренеплоди (картопля, буряк, морква). Це гастрономічне «тріо» доповнюється або солоними огірками, або маринованою капустою та консервованим горошком. З класичним вінегретом можна експериментувати, розкриваючи та покращуючи смак відварених інгредієнтів. Моя кулінарна пропозиція – це вінегрет з оселедець, який можна включити в меню для святкового сімейного застілля.
Інгредієнти
- Картопля (варена): 2 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Буряк варений: 1 шт.
- Філе оселедця солоною: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Горошок консервований: 4 ст. ложки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для реалізації рецепту відварюємо заздалегідь коренеплоди у шкірці. До речі, картоплю, моркву та буряки для вінегрету можна запекти в духовці. Підготовлені інгредієнти остудити та очистити.
Почнемо подрібнення продуктів із картоплі. Нарізаємо бульби у формі дрібного кубика.
Так само чинимо з відвареним буряком і морквою.
Пропорційними шматочками подрібнюємо і філе солоної оселедечки. Рибну нарізку перекладаємо до решти інгредієнтів вінегрету.
Ріпчасту цибулю рубаємо невеликими шматочками. Заготівлю переправляємо до основного складу вінегрету. А консервований горошок спочатку відкидаємо на сито, щоб злити рідину, а потім викладаємо в миску.
Для заправки додаємо олію. Солимо і перчимо, скільки вважаєте за потрібне.
Компоненти вінегрету із оселедцем перемішуємо.
Смачний вінегрет із рибними шматочками рекомендується охолодити на полиці холодильника, а потім уже пригощатися салатом. Приємного перекушування!