Вінегрет із оселедцем

З класичним вінегретом можна експериментувати, розкриваючи та покращуючи смак відварених інгредієнтів. Моя кулінарна пропозиція — це вінегрет із оселедцем.

Як відомо, традиційний склад вінегрету – це подрібнені відварені коренеплоди (картопля, буряк, морква). Це гастрономічне «тріо» доповнюється або солоними огірками, або маринованою капустою та консервованим горошком. З класичним вінегретом можна експериментувати, розкриваючи та покращуючи смак відварених інгредієнтів. Моя кулінарна пропозиція – це вінегрет з оселедець, який можна включити в меню для святкового сімейного застілля.

Інгредієнти

  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Морква варена: 1 шт.
  • Буряк варений: 1 шт.
  • Філе оселедця солоною: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Горошок консервований: 4 ст. ложки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для реалізації рецепту відварюємо заздалегідь коренеплоди у шкірці. До речі, картоплю, моркву та буряки для вінегрету можна запекти в духовці. Підготовлені інгредієнти остудити та очистити.

Почнемо подрібнення продуктів із картоплі. Нарізаємо бульби у формі дрібного кубика.

Так само чинимо з відвареним буряком і морквою.

Пропорційними шматочками подрібнюємо і філе солоної оселедечки. Рибну нарізку перекладаємо до решти інгредієнтів вінегрету.

Ріпчасту цибулю рубаємо невеликими шматочками. Заготівлю переправляємо до основного складу вінегрету. А консервований горошок спочатку відкидаємо на сито, щоб злити рідину, а потім викладаємо в миску.

Для заправки додаємо олію. Солимо і перчимо, скільки вважаєте за потрібне.

Компоненти вінегрету із оселедцем перемішуємо.

Смачний вінегрет із рибними шматочками рекомендується охолодити на полиці холодильника, а потім уже пригощатися салатом. Приємного перекушування!