Грибний соус зі сметаною

Якщо сьогодні у вас в меню каша з улюбленої крупи чи макарони, то пропоную урізноманітнити основну страву смачним грибним соусом зі сметаною.

Якщо сьогодні у вас в меню каша з улюбленої крупи чи макарони, то пропоную різноманітну основну страву смачним соусом із грибів. Я використовувала для приготування свіжі печериці, які доповнені сметаною, борошном, спеціями. Смачний грибний соус зі сметаною легко готувати, а виходить він апетитним та соковитим. Для реалізації рецепту знадобиться сковорода. Отже, приступаємо.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі: 200 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сметана: 125 мл
  • Молоко: 50 мл
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Для рецепту підготуємо потрібні інгредієнти. Печериці разом із ніжками промиваємо. Очищаємо цибулю від лушпиння. Сметана підійде будь-якої жирності.

Цибулю шаткуємо невеликими шматочками. У сковороді прогріваємо олію. Завантажуємо нарізку із цибулі. Обсмажуємо протягом 2-3 хвилин, іноді перемішуючи.

Гриби подрібнюємо шматочками. Заготівлю з печериць переправляємо до цибулі, разом гасимо 10 хвилин.

Вміст на сковороді на смак солимо, присмачуємо чорним меленим перчиком. Підсипаємо муку|борошно|, добре перемішуємо. Спільно мучимо інгредієнти кілька хвилин.

У гриби викладаємо порцію сметани. Інгредієнти інтенсивно перемішуємо.

До складу грибного соусу вливаємо молоко. Продовжуємо нудити ще протягом 5 хвилин.

Смачний соус із грибів зі сметаною приготовлений. Подаємо його разом із улюбленою кашею, макаронами. Частуйтесь!