Вінегрет – знайомий усім салат із коренеплодів. Класичний склад вінегрету – це картопля, морквина та буряк. Зазвичай ці інгредієнти доповнюються квашеною капустою, солоними огірками, зеленим консервованим горошком. Я пропоную кулінарний варіант приготування вінегрету з маринованими грибами та горошком. Для рецепту я використала печериці. Домашній вінегрет з маринованими грибами та горошком вийшов дуже смачним та апетитним. Така страва підійде і для буденного раціону, і для святкового застілля.
Заздалегідь для вінегрету потрібно відварити буряки (40-50 хвилин після закипання води), а також картоплю та моркву (20-30 хвилин). Коренеплоди перед варінням ретельно промиваємо, очищати не потрібно (тільки перед нарізкою).
Інгредієнти
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Буряк: 1 шт.
- Печериці: 150 г (мариновані)
- Цибуля червона: 1 шт.
- Горошок зелений консервований: 5 ст. ложок
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
Приготування
Щоб приготувати вінегрет із грибами та горошком, візьмемо потрібні інгредієнти. Коренеплоди та цибулю очищаємо.
Пропоную розпочати подрібнення інгредієнтів для вінегрету з картоплі. Нарізаємо бульби у формі невеликих кубиків (стороною приблизно 10 мм).
Варений буряк і моркву нарізаємо як і картоплю, тобто. кубиками.
На черзі — мариновані печериці. Гриби разом із ніжками нарізаємо маленькими шматочками. Перекладаємо нарізку з грибів до решти інгредієнтів у миску.
Цинкуємо цибулю шматочками або в довільній формі, переправляємо в салат.
Консервований горошок із банки спочатку відкидаємо на сито (в друшляк), а потім, коли зіллється вода, додаємо до інгредієнтів вінегрету.
Склад вінегрету з маринованими грибами заправляємо олією. За смаком солимо і присмачуємо меленим перчиком.
Залишилося лише перемішати інгредієнти, і вінегрет буде готовим.
Всім смачного!