Салат з капусти з редисом, оливками та огірками

У цьому рецепті описаний процес приготування салату з капусти з редисом, оливками та огірками. Овочевий салат повинен стояти на столі за будь-якого прийому їжі, його можна подавати із запеченим м'ясом, котлетами, сосисками.

Салати-асорті з ранніх овочів можна трохи розбавити маринованими продуктами, наприклад, оливками. Хорошою добавкою стане їстівне насіння: білий кунжут або чіа. Овочевий салат повинен стояти на столі за будь-якого прийому їжі, його можна подавати із запеченим м'ясом, котлетами, сосисками. Якщо салат пропонують разом з гарніром, їх співвідношення має бути однаковим, щоб організму вдалося отримати необхідну добову норму свіжих овочів. У даному рецепті салату з капусти, в нього кладуть дрібну соковиту редис і невеликі хрусткі огірочки.

Інгредієнти

  • Капуста (молода): 500 г
  • Редиска: 200 г
  • Огірок свіжий: 200 г
  • Оливки: 80 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сік лимонний: 1,5 ч. ложки
  • Олія соняшникова: 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Суміш прованських трав: 1/2 ч. ложки
  • Насіння кунжуту: 1 ч. ложка
  • Петрушка: 5 стебел

Приготування

Біля вилка капусти знімають верхнє зелене листя.","position":1,"name":""

Молоді овочі містять певну частку нітратів, тому їх варто замочити в холодній воді на 20 хвилин, а потім ополоснути під проточною водою.

Молоду капусту шаткують дуже тонко.

Капусту кладуть у салатник, посипають дрібкою солі і роблять 3-4 сминаючі рухи. Довше капусту м'яти не варто, щоби не зіпсувати салат.

Редиска нарізають напівпрозорими кільцями, висипають у салатник.

Кільця огірків будуть товстішими, ніж у редиски. Огіркові кінчики зрізають та викидають.

Велику молоду цибулину ріжуть півкільцями.

У салат кладуть рубану зелень петрушки та цілі оливки без кісточок.

Додають до смаку сіль. Посипаю салат білим кунжутом та прованськими травами.

Додають лимонний сік та олію. Якщо ви не любите присутність кислого присмаку, можна одночасно з лимонним соком кинути в салатник маленьку щіпку цукру, смак врівноважується. Сік лимона обов'язково додають у салати із свіжої зелені. Кислий сік, потрапивши у травний тракт, видозмінюється та стає лужним продуктом. Ця властивість лимонів вважається особливо цінною, оскільки вона сприяє оздоровленню організму.

Салат перемішують і ставлять на 10-15 хвилин у холодильник.","position":11,"name":""

При подачі кожну порцію додатково обсипають насінням кунжуту, ці маленькі зернятка допомагають нормалізувати обмін речовин.