Вінегрет зі свіжою капустою

Приготувати вінегрет можна у різний спосіб. Мені подобається вінегрет зі свіжою капустою, який завжди виходить смачним та вписується в будь-яке меню.

Поряд з такими популярними салатами як Оселедець під шубою та Олів'є вінегрет не втрачає своєї актуальності і сьогодні. Найчастіше вінегрет готують у міжсезоння та в зимовий період, коли відчувається нестача свіжих овочів із грядки. Приготувати вінегрет можна у різний спосіб. Мені подобається вінегрет зі свіжою капустою, який завжди виходить смачним та вписується в будь-яке меню.

Мій покроковий рецепт вінегрету зі свіжою капустою включає класичні інгредієнти – буряк, морква, картоплю – які перед початком реалізації страви потрібно відварити або запекти в духовці.

Домашній вінегрет зі свіжою капустою можна доповнювати квасолею, маслинами, консервованою кукурудзою, каперсами. Приступаємо до приготування.

Зверніть увагу на те, що час приготування вказаний без урахування часу на приготування інгредієнтів.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 100 г (свіжа)
  • Огірки мариновані: 2 шт.
  • Буряк варений: 1 шт.
  • Морква варена: 1 шт.
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Горошок консервований: 150 г
  • Олія рослинна: 3-4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для рецепту вінегрету з капустою беремо потрібні інгредієнти за списком. Очищаємо відварені коренеплоди від шкірки. З білокачанної капусти зрізаємо верхні листи. З зеленого горошку зціджуємо сік.

Підготовлений шматок білокачанної капусти за допомогою спеціальної овочерізки або звичайним гострим ножем нарізаємо тонкими стрічками. Заготовку викладаємо в салатник, посипаємо трохи сіллю і мені руками.

Нашатковану капусту доповнюємо консервованими горошинами.

Картоплю для вінегрету подрібнюємо у формі невеликих кубиків.

На черзі маринований огірок. Щоб вінегрет виглядав апетитним та акуратним, нарізаємо його кубиками, за розміром схожими з картопляними.

За аналогією чинимо і з вареною морквиною.

З коренеплодів у нас залишився буряк, його теж подрібнюємо кубиками.

Для заправки вибирайте олію звичайну рафіновану, яка вам подобається, або домашню соняшникову, яка має характерний присмак. Інгредієнти солимо і перчимо на власний розсуд.

Подрібнений склад вінегрету з капустою перемішуємо.

Готовий до подачі живильний вінегрет зі свіжою білокачанною капустою, пригощайтеся на здоров'я!