Листковий салат з печінкою та сиром

Пропоную скористатися покроковим рецептом листкового салату з печінкою та сиром. Такий салат підійде як для обіднього меню, так і для святкових посиденьок.

Для любителів страв із печінки пропоную скористатися цим покроковим рецептом, щоб приготувати смачний салат шарами. Печінку для салатної страви можна взяти будь-яку — яловичу, свинячу чи курячу. Я віддала перевагу останньому варіанту і зробила листковий салат з печінкою і сиром, який чудово доповнив меню для обіду. До речі, я впевнена, що і для святкових посиденьок салат буде доречним.

Корисну курячу печінку для рецепту потрібно заздалегідь відварити в трохи присоленій воді. Також термічно обробити потрібно морквину та яйця. А ось і подробиці реалізації рецепту.

Інгредієнти

  • Печінка куряча відварена: 150 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Сир твердий: 80 г
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для салату з курячою печінкою беремо інгредієнти за списком. Відварену моркву очищаємо від шкірки, варені яйця – від шкаралупи. Збирати листковий салат я буду за допомогою кільця сервіровки. Можна взяти креманки.

Варені курячі яйця подрібнюємо за допомогою терки. Викладаємо перший шар салату. Яєчний ряд трохи солимо і перчимо. Шар тонко покриваємо майонезом.

Дрібно нарізаємо відварену курячу печінку соломкою. Розподіляємо заготовку другим шаром і змащуємо соусом.

Морквину натираємо. Шар із курячої печінки закриваємо морквяною стружкою. Змащуємо шар майонезом.

Останній шар салату буде із сиру. Продукт натираємо, укладаємо рівно. Змащувати сирний шар не потрібно.

Шари викладені, акуратно видаляємо кільце сервіровки. Щоб салат був соковитим, ставимо салат у холодильник, щоб шари достатньо просочилися (на 30 хвилин).

Із задоволенням пробуємо листковий печінковий салат. Приємною для всіх трапези!