Закуска з помідорів з морквою

Урожай свіжих помідорів – чудовий привід урізноманітнити сімейний раціон смачними закусками. Наприклад, можна приготувати закуску з помідорів із морквою.

Урожай свіжих помідорів – чудовий привід урізноманітнити сімейний раціон смачними закусками. Наприклад, можна приготувати апетитну страву, доповнивши нарізку з помідорів морквою, зеленню та заправити пікантним соусом. Проста закуска з помідорів з морквою добре поєднується з м'ясними стравами, особливо з шашликом.

Інгредієнти

  • Помідори: 4-5 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Кріп (свіжий): 0,5 пучка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Оцет 9%: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1/4 ч. ложки
  • Цукор: 1/4 ч. ложки
  • Перець червоний: за смаком

Приготування

За списком візьмемо інгредієнти для закуски з помідорів. Очищаємо морквину та цибулю, помідори добре промиваємо. Ополіскуємо зелень, викладаємо її на паперові рушники, щоб просушити.

У помідорів зрізаємо місце, де росла плодоніжка. Нарізаємо плоди у формі великих скибочок. Заготівлю перекладаємо у широку миску.

На обробну дошку кладемо цибулю. Нарізаємо його середніми за розміром півкільцями. Цибулеву нарізку додаємо до помідорів.

На черзі — морквина. Її можна подрібнити за допомогою терки для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою. Перекладаємо морквяну соломку в миску.

Дрібно кришимо гілочки кропу. Додаємо зелену нарізку до загального складу закуски.

А тепер зробимо заправлення. У невелику ємність наливаємо олію та оцет. Підсипаємо цукор, сіль, червоний мелений перчик. Ретельно перемішуємо.

Заправку, що вийшла, додаємо до інгредієнтів в миску. Миску із закускою із помідорів ставимо на полицю холодильника на 30 хвилин.

Смачна пікантна закуска з помідорів із морквою готова. Усім приємного перекушування!