Солона грудинка в домашніх умовах

Пропоную самостійно посолити грудинку. Така солона грудинка в домашніх умовах – чудова закуска для святкової трапези.

Свинячу грудинку можна приготувати, використовуючи різні кухарські прийоми. Пропоную самостійно посолити грудинку. Така солона грудинка в домашніх умовах – чудова закуска для святкової трапези. Виходить грудинка в міру пікантної до смаку, до столу запропонувати її краще зі свіжою скибочкою хліба.

Інгредієнти

  • Грудинка свиняча: 800 г
  • Сіль: 6 ст. ложок із гіркою
  • Часник: 3-4 зубчики
  • Паприка мелена: 2 ч. ложки
  • Горіх мускатний: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
  • Перець червоний: за смаком
  • Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
  • Кріп: 0,5 ч. ложки (сушений)

Приготування

Щоб засолити в домашніх умовах свинячу грудинку, підготуємо вказані інгредієнти.

Свинячу грудинку очищаємо (шкірку). Нарізаємо грудинку невеликими шматочками для зручності засолювання. На кожному шматку грудинки робимо ножем надрізи.

Очищаємо часник. Нарізаємо зубчики платівками. Вставляємо часникові скибочки у надрізи.

Нашпиговану грудинку перекладаємо у відповідний контейнер і засипаємо сіллю.

На шматочки грудинки ставимо тарілку. На тарілку поміщаємо банку із водою. Під гнітом тримаємо грудинку протягом доби за кімнатної температури. Через деякий час грудинка опиниться в соляному розсолі, так і треба.

У невеликій мисці змішуємо всі зазначені спеції.

Через 24 години зі шматочків грудинки прибираємо сіль та часникові скибочки. Натираємо кожен шматочок грудинки приготованим складом із спецій.

Шматочки грудинки обертаємо пергаментом і поміщаємо в целофановий мішечок. Забираємо грудинку в холодильник на кілька діб. Через цей час кладемо грудинку на 2:00 в морозильник. Можна братися до пробі. Зберігати солону грудинку рекомендується у морозилці.

Пригощайтеся всім приємного апетиту!