Заморожені на зиму помідори.

Заготовимо помідори двома способами – скибочками та у вигляді пюре. Перший спосіб знадобиться вам для приготування піци. Другий спосіб ідеальний для варіння других страв.

Багато хазяйків роблять запаси для зими у вигляді заморозки. У морозильній камері можуть зберігатися до холодів різні овочі, фрукти, ягоди. А ось помідори на заморозку відправляють неохоче, адже при відтаванні вони часто перетворюються на кашу і втрачають свій привабливий вигляд. Пропоную вам покроковий рецепт заморожених на зиму помідорів, які вас не розчарують.

Заготовимо помідори двома способами – скибочками та у вигляді пюре. Перший спосіб знадобиться вам для приготування піци. Достатньо лише злегка розморозити помідорні скибочки і викласти їх на основу для піци. Другий спосіб ідеальний для варіння других страв, рагу, супів. Такою заготівлею можна замінити томатний соус або кетчуп. У будь-якому випадку заморожені на зиму помідори — відмінний запас для кожної господині.

Інгредієнти

  • Помідори: від 1 кг
  • Пластиковий контейнер: 3 шт.
  • Пакет для заморозки: скільки потрібно

Приготування

Для рецепту беремо незіпсовані помідори. Для заготівлі у формі скибочок краще взяти невеликі за розміром плоди з пружною шкірою. А для пюре підійдуть томати перестиглі, м'які, «непрезентабельного» виду.

Насамперед ретельно промиємо плоди та обтрімо паперовими рушниками.

Зробимо заготовку для піци. Підібрані для цієї мети помідори нарізаємо у формі кілець або напівкілець (товщина приблизно 0,5 мм).

Заготівлю з томатів для піци перекладаємо в мішечки, призначені для заморожування продуктів. Розкладаємо обережно, в один ряд. Відправляємо нарізку в морозилку.

На томатах, які у нас залишилися на пюре, робимо гострим ножем хрестоподібні надрізи.

Підготовлені плоди помідорів заливаємо окропом і залишаємо на 1 хвилину. Потім томати заливаємо холодною водою. Такі водні процедури дозволять швидко та легко зняти з помідорів тонку шкірку.

Знявши з томатів шкірку, нарізаємо їх для подальшого подрібнення шматочками, скибочками.

Шматочки помідорів перекладаємо у чашу блендера чи м'ясорубки. Подрібнюємо до пюре.

Для зберігання томатної маси найкраще використовувати невеликі контейнери. Заготівлю переправляємо у тару. Кладемо контейнери з томатним пюре у морозилку.

Використовуємо заморожені помідори за призначенням. Приємного вам кулінарного клопоту!