Компот зі сливи з мятою на зиму

Зі сливи можна зробити смачний компот. Щоб наголосити на ароматі сливи, пропоную додати м'яту. Виходить компот зі сливи з м'ятою на зиму в міру солодким та смачним.

Слива – відмінний інгредієнт для різних закруток на зиму. Зі сливи роблять варення, джеми і, звичайно ж, смачні компоти. Щоб підкреслити аромат сливи, пропоную додати до компоту листя м'яти. Виходить компот зі сливи з м'ятою на зиму в міру солодким та смачним.

Запропонована кількість інгредієнтів розрахована на банку об'ємом 1 л. Для компоту простеризуйте банку над парою або іншим зручним способом (у мікрохвильовій печі, в духовці). Не забудьте прокип'ятити кришку.

Інгредієнти

  • Слива: 350 г
  • Цукор: 150 г
  • М'ята: 7-8 шт. (листя)
  • Вода (окріп): скільки потрібно

Приготування

Щоб зробити на зиму компот із сливи із м'ятою, візьмемо потрібні інгредієнти.

Плоди сливи добре промиваємо під проточною водою. Ополіскуємо листя м'яти, струшуємо з них зайву вологу.

Сливи разом із листочками м'яти перекладаємо у підготовлену стерилізовану банку.

Вміст у банку повністю заповнюємо окропом. Накриваємо банку кришкою та залишаємо в такому положенні на 15 хвилин.

Щоб злити воду з банки в каструлю, надягаємо на тару кришку з отворами. У воду всипаємо цукровий пісок, перемішуємо. На середньому вогні сироп доводимо до кипіння і проварюємо його 1-2 хвилини.

Сироп переливаємо у банку. Закриваємо щільно банку кришкою. Щоб перевірити герметичність, банку укладаємо на бік і прокочуємо столом.

Компот із сливи з м'ятою ставимо вгору дном. Загортаємо банку в ковдру і так остудити. Зберігати рекомендується у прохолодному місці.

Всім смачного!