Розсольник із свіжими огірками на зиму

Пропоную вам зробити чудову заготівлю – розсольник із свіжими огірками на зиму. Вона стане для вас справжньою паличкою-виручалочкою.

Пропоную вам зробити на зиму чудову заготівлю, яка стане для вас, дорогі господині, справжньою паличкою-виручалочкою при варінні смачного супу – розсольника. Давайте приготуємо розсольник із свіжими огірками на зиму за цим рецептом. Я скористалася звичайною каструлею, але можна заготовити розсольник і в мультиварці.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить приблизно 1,3 л готового продукту. Баночки (0,5 л) достатньо для приготування 2,5 л супу з додаванням картоплі та м'яса (або без).

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 750 г
  • Морква: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 250 г
  • Крупа перлова: 125 г
  • Паста томатна: 150 г
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 60 г
  • Олія рослинна: 60 г
  • Оцет 9%: 25 мл

Приготування

Підготуємо за списком необхідні продукти.

Насамперед потрібно зайнятися перловою крупою. Її слід відварити, дотримуючись вказівок на упаковці виробника. Я використовувала перловку в пакетиках (варити зручно та просто).

Очищаємо моркву та цибулю. Великою теркою подрібнюємо моркву. Цибулю нарізаємо у формі четвертинок.

Ретельно промиваємо огірки, зрізаємо кінчики та крупно натираємо їх. Додаємо до моркви та цибулі.

Беремо невелику миску, викладаємо до неї томатну пасту. Вливаємо олію, підсипаємо сіль і цукровий пісок. Інгредієнти змішуємо.

Томатну суміш, яка у нас вийшла, додається до овочевого складу страви. Інгредієнти перемішуємо.

Каструлю з овочами ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Проварюємо овочевий склад, зменшивши вогонь протягом 35 хвилин. Періодично інгредієнти перемішуємо.

До інгредієнтів перекладаємо варену перловку, вливаємо столовий оцет, перемішуємо і продовжуємо гасіння ще 10 хвилин.

Апетитний смачний розсольник із свіжих огірків перекладаємо у стерилізовані банки. Закручуємо банки кришками і перевертаємо їх догори дном. На банки накидаємо теплу ковдру або плед і повністю остуджуємо заготівлю. Зберігати розсольник із свіжих огірків на зиму можна за кімнатної температури.

Вдалих вам заготовок!