Запечена картопля в майонезі з часником

Картопляний гарнір є, мабуть, найпопулярнішим у кожній родині. Давайте зробимо запечену картоплю в майонезі з часником у духовці.

Картопляний гарнір є, мабуть, найпопулярнішим у кожній родині. Якщо вам подобається страви з картоплі, то пропонований рецепт стане вам у нагоді точно. Давайте зробимо запечену картоплю в майонезі з часником у духовці, яка виходить смачною, соковитою та апетитною. Таку картоплю можна подати як самостійну гарячу закуску або разом з овочами, грибами, м'ясними стравами, різносолами.

Інгредієнти

  • Картопля: 500 г
  • Майонез: 75 г
  • Часник: 1 головка + 2 зубчики
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Кріп (свіжий): 2 гілочки

Приготування

Підготуємо продукти для запікання картоплі. Бульби очищаємо, ополіскуємо. Гілочки свіжого кропу можна замінити на петрушку. Зелень промиваємо, струшуємо вологу. Очищаємо пару часникових часточок. Головку часнику залишаємо повністю.

Підготовлену картоплю нарізаємо тонкими (приблизно 2 мм завтовшки) кільцями. Картопляну нарізку перекладаємо в широку миску.

Гілочки кропу дрібно шаткуємо. Зелену заготівлю перекладаємо до картоплі.

Картоплю приправляємо за смаком сіллю та чорним меленим перцем. Пару часникових зубчиків пропускаємо через спеціальний прес або подрібнюємо теркою.

Додаємо до інгредієнтів у миску заявлену порцію майонезу.

Картопляні слайси добре перемішуємо із зеленню, спеціями, майонезом. Форму для запікання змащуємо олією. Розміщуємо у формі підготовлену картоплю. Головку часнику розрізаємо вздовж. Половинки кладемо на картопля.

Форму накриваємо фольгою та завантажуємо у розігріту до 190 градусів духовку. Готуємо картопля 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо ножем.

Смачна ароматна картопля, запечена в майонезі з часником, готова, пригощайтеся!