Класичний кляр для риби з борошна та яйця

Деякі страви з риби готуються за допомогою кляру. Ось рецепт класичного кляру для риби з борошна та яйця, який підійде для смаження та філе, та цілісних тушок.

Деякі страви з риби готуються за допомогою кляру. Приготувати кляр можна різними способами, залежно від того, який смак ви хочете отримати. Ось покроковий рецепт класичного кляру для риби з борошна та яйця, який підійде для смаження та філе, та цілих невеликих тушок. Рецепт є базовим, з ним можна «експериментувати» під час приготування риби. Так, наприклад, якщо ви хочете надати готовій скоринці особливий пікантний смак, воду слід замінити солоним розсолом від огірків або інших консервованих овочів.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 80 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Вода: 100 мл (крижана)
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки

Приготування

Для кляра візьмемо потрібні інгредієнти за списком, відміряємо їх у пропонованій кількості.

Куряче яйце поділяємо на білок та жовток. Білок поки що відставляємо убік, у жовток кидаємо сіль. Збовтуємо жовток до однорідної маси.

У масу із жовтка вливаємо крижану воду. Продовжуємо інгредієнти збовтувати.

У жовткову масу додаємо просіяне пшеничне борошно. Склад продовжуємо перемішувати.

У борошняну суміш, яка у нас вийшла, додаємо олію. Ще раз перемішуємо. Рідке тісто залишаємо "у спокої" хвилин на 15.

У нас залишився курячий білок. Збиваємо його міксером так, щоб вийшла щільна піна. Піну переправляємо в рідке тісто, акуратно перемішуємо склад ложкою.

Класичний кляр готовий для смаження риби. Він вийшов ніжним та повітряним. Рекомендується одразу використовувати його за призначенням. Вдалого вам приготування!