Апельсиновий маринад для курячої грудки

Якщо ви зібралися запекти курячі грудки, то попередньо м'ясо потрібно буде замаринувати. Пропоную покроковий рецепт апельсинового маринаду для курячої грудки.

Куряча грудка – затребуваний продукт харчування, який використовується для приготування багатьох смачних страв. Якщо ви зібралися запекти курячі грудки в духовці, то попередньо м'ясо потрібно буде замаринувати. Пропоную покроковий рецепт апельсинового маринаду для курячої грудки, з яким ваша страва набуде пікантного смаку. До речі, такий маринад на основі апельсинового соку можна використовувати і для приготування шашличків у духовці на шпажках.

Інгредієнти

  • Апельсиновий сік: 150 г
  • Сік лимонний: 2 ст. ложки
  • Соус соєвий: 4 ст. ложки
  • Олія оливкова: 1 ст. ложка
  • Мед: 1 ст. ложка (рідкий)
  • Часник: 3 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

За списком візьмемо інгредієнти для приготування маринаду. Сік можна вичавити самостійно або використати готовий якісний напій з апельсина. Замість лимонного соку дозволяється використовувати лаймовий. Очищаємо часникові часточки. Мед підійде і липовий, і квітковий.

У відповідну ємність вливаємо апельсиновий сік. Доповнюємо напій порцією оливкової олії. Інгредієнти перемішуємо.

У склад, що вийшов, вливаємо класичний соєвий соус. Знову перемішуємо.

З половинки лимона вичавлюємо сік. Виливаємо лимонний сік у ємність.

У суміш додаємо рідкий мед. До речі, його можна замінити кленовим сиропом, якщо у вас є алергія на даний продукт.

Часникові скибочки кладемо на обробну дошку і притискаємо задньою стороною ножа. Роздавлені часникові зубки додаємо до решти інгредієнтів у миску.

Інгредієнти трохи присолюємо, кидаємо щіпку (або на смак) чорного меленого перцю. Енергійно склад перемішуємо.

Пікантний маринад для курячої грудки виготовлений. Маринувати в ньому курятину потрібно щонайменше 1 годину (а найкраще — ніч). Приємного вам клопоту на кухні!