Якщо вам подобається присутність апельсинової нотки у домашній випічці, то рекомендую приготувати сирники з цим цитрусовим. Домашні апельсинові сирники на сковороді чудово впишуться у ранкове меню. При подачі сирників до столу їх можна доповнити фруктовим джемом, варенням або молоком, що згущує. Я впевнена, що такі ласощі з сиру знайде своїх шанувальників.
Інгредієнти
- Сир: 200 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: щіпка
- Апельсин: 0,5 шт.
- Борошно пшеничне: 3-4 ст. ложки
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
Приготування
Для рецепту сирників візьмемо продукти за переліком. Апельсин ретельно промиваємо, адже ми використовуватимемо цедру.
Сир кладемо в миску. Розминаємо його вилкою. Якщо сир зернистий, краще протерти його через сито.
З половинки апельсина вичавлюємо сік. У сир вливаємо пару супових ложок соку. Шкірку дрібно натираємо. Апельсинову цедру, що вийшла, додаємо в сир.
До інгредієнтів вбиваємо куряче яйце.
У сир підсипаємо цукровий пісок, кидаємо щіпку солі, додаємо борошно разом з розпушувачем.
Інгредієнти добре перемішуємо. У результаті має вийти в'язке тісто.
Долоні змочуємо холодною водою. Ліпимо з сирної маси кульки, які притискаємо в коржики. Відправляємо заготівлі сирників у розігріту олію, обсмажуємо з двох сторін до рум'яної скоринки.
Домашні сирники з апельсин готові. Приємного та смачного перекушування!