Для любителів та шанувальників домашнього фаст-фуду, а зокрема – бургерів, пропоную самостійно спекти булочки для цього виду закуски. Тісто для булочок замісимо на сухих дріжджах, молоці та воді. Виходять домашні булочки для гамбургерів м'якими, з ніжною структурою. До речі, такі булочки підійдуть і для звичайних бутербродів із ковбасою чи сиром.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 400 г
- Молоко: 125 мл
- Вода тепла: 125 мл
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка без верху
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
- Яйце куряче: 1 шт.
- Кунжут: 2 ст. ложки
Приготування
Підготуємо для рецепту вказані продукти. Молоко та воду прогріти до 39 градусів.
У широку миску пропускаємо через дрібне сито пшеничне борошно. Всипаємо в муку сіль, цукор, сухі швидкодіючі дріжджі. Інгредієнти добре перемішуємо ложкою. У центрі борошняної суміші робимо заглиблення.
У центр борошняної суміші розбиваємо яйце. Додаємо порцію олії.
Вливаємо далі в муку теплу воду з молоком.
Інгредієнти спочатку перемішуємо між собою ложкою, а потім переносимо процес на стіл. Місимо тісто до м'якого стану. Тісто має бути еластичним і не липнути до долоні.
Тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце без протягів. За годину тісто помітно збільшиться.
Пишне дріжджове тісто обминаємо, ділимо на 9 шматочків. З шматочків формуємо круглі булочки.
Булочки укладаємо на лист. Накриваємо заготовки булочок рушником і залишаємо для вистоювання тіста на 30 хвилин. Через цей час поверхню булочок змащуємо молоком або водою і посипаємо кунжутом.
Завантажуємо лист з булочками в розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо булочки для бургерів 25 хвилин.
Апетитні булочки для бургерів готові. Готуємо з ними смачну закуску з котлетами, овочами та зеленню. Приємного вам клопоту на кухні!