Булочки для бургерів

Для любителів домашніх бургерів пропоную самостійно спекти булочки для цього виду закуски. Виходять домашні булочки для гамбургерів м'якими, з ніжною структурою.

Для любителів та шанувальників домашнього фаст-фуду, а зокрема – бургерів, пропоную самостійно спекти булочки для цього виду закуски. Тісто для булочок замісимо на сухих дріжджах, молоці та воді. Виходять домашні булочки для гамбургерів м'якими, з ніжною структурою. До речі, такі булочки підійдуть і для звичайних бутербродів із ковбасою чи сиром.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 400 г
  • Молоко: 125 мл
  • Вода тепла: 125 мл
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка без верху
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Кунжут: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо для рецепту вказані продукти. Молоко та воду прогріти до 39 градусів.

У широку миску пропускаємо через дрібне сито пшеничне борошно. Всипаємо в муку сіль, цукор, сухі швидкодіючі дріжджі. Інгредієнти добре перемішуємо ложкою. У центрі борошняної суміші робимо заглиблення.

У центр борошняної суміші розбиваємо яйце. Додаємо порцію олії.

Вливаємо далі в муку теплу воду з молоком.

Інгредієнти спочатку перемішуємо між собою ложкою, а потім переносимо процес на стіл. Місимо тісто до м'якого стану. Тісто має бути еластичним і не липнути до долоні.

Тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце без протягів. За годину тісто помітно збільшиться.

Пишне дріжджове тісто обминаємо, ділимо на 9 шматочків. З шматочків формуємо круглі булочки.

Булочки укладаємо на лист. Накриваємо заготовки булочок рушником і залишаємо для вистоювання тіста на 30 хвилин. Через цей час поверхню булочок змащуємо молоком або водою і посипаємо кунжутом.

Завантажуємо лист з булочками в розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо булочки для бургерів 25 хвилин.

Апетитні булочки для бургерів готові. Готуємо з ними смачну закуску з котлетами, овочами та зеленню. Приємного вам клопоту на кухні!