Млинці на молоці.

Млинці – це національна російська випічка. Існує безліч рецептів млинців. Пропоную вам приготувати млинці на молоці.

Млинці – це національна російська випічка. Я думаю, що це твердження можна ухвалити без сумніву. Існує безліч рецептів млинців, серед яких особливу кулінарну нішу займає випічка із дріжджами.

Ось покроковий рецепт дріжджових млинців на молоці, з тонкощами приготування яких я і ділюся з вами.

Інгредієнти

  • Молоко: 2 ст.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 4 г
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)

Приготування

Вимірюємо в потрібній кількості зазначені продукти.

У глибокий посуд просіюємо борошно пшеничне. Додаємо до сипучого інгредієнта сухі дріжджі, перемішуємо.

Доповнюємо борошно з дріжджами цукровим піском та сіллю. Кількість солодкого інгредієнта дозволяється варіювати у більший чи менший бік на ваш смак. Ще раз перемішуємо інгредієнти.

Займемося курячими яйцями. Вміст виливаємо в окрему миску та перемішуємо віночком до однорідного складу. Яєчну суміш переливаємо в муку.

Додаємо до інгредієнтів свіже коров'яче молоко, яке на момент реалізації рецепта має бути у теплому стані.

Перемішуємо інгредієнти до отримання млинця, в якому відсутні борошняні грудочки. Це тісто не вимагає тривалого бродіння, тому достатньо залишити його в теплі всього на годинку.

Поверхню сковороди змащуємо олією. Встановлюємо нагрівання плити ближче до середньої. Коли сковорода розжариться, можна розпочати смаження млинців. З кожного боку випікаємо млинець до утворення ніжного рум'янцю.

Зі сковороди переносимо млинець на тарілку. Складаємо готові млинці чаркою. Як ви подаватимете дріжджові млинці на молоці — вибір за вами. Їх можна доповнити солодким варенням, джемом або змастити розтопленим вершковим маслом. Підійде й сметана. Приємного вам апетиту!