Майонез – популярний соус, яким ми доповнюємо багато страв. З ним подають салати, закуски, випічку, апетитні другі страви, супи. Ми звикли використовувати магазинний майонез, але є й альтернативний варіант зробити його самостійно в домашніх умовах. Ось покроковий рецепт домашнього майонезу в блендері без яєць, який виходить смачним, із приємною консистенцією.
Інгредієнти
- Олія рослинна: 100 мл
- Молоко: 50 мл
- Сіль: 3 г
- Цукор: 10 г
- Гірчиця суха: 3 г
- Сік лимонний: 1 ч. ложка
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо потрібні продукти для домашнього майонезу. Для реалізації рецепту потрібно занурювальний блендер з насадкою ніж.
У ємність вливаємо свіже коров'яче молоко, а потім — олію.
Рідкі інгредієнти доповнюємо цукровим піском, порцією солі та гірчичного порошку.
Озброюємося занурювальним блендером з насадкою ніж. Перемішуємо інгредієнти блендером протягом 1 хвилини. У результаті має вийти однорідна маса із густою консистенцією.
У щільну масу, що вийшла, вливаємо лимонний сік і підсипаємо на свій смак чорний мелений перець.
Інгредієнти ще раз енергійно перемішуємо. Домашній майонез, що вийшов, без яєць перекладаємо в скляну баночку.
Ось так лише за пару хвилин ми зробили смачний домашній майонез, скориставшись занурювальним блендером. Дегустуємо його, у холодильнику такий соус дозволяється тримати не більше тижня. Смачного!