Королівські креветки, запечені у духовці

Креветки – чудова закуска під пінний напій або біле вино. Мені подобаються королівські креветки, запечені у духовці. Ось покроковий рецепт.

Приготовлені в домашніх умовах креветки – чудова закуска під пінний напій або біле вино. Мені подобаються запечені у духовці королівські креветки. Вони виходять смачними та смачними. Попередньо креветки потрібно буде витримати в маринаді, у складі якого лимон, часник, оливкова олія та ароматні прованські трави (можна замінити іншою сушеною зеленню). Апетитні королівські креветки, запечені в духовці, готуються легко і просто.

Інгредієнти

  • Креветки королівські: 12-15 шт.
  • Часник: 3 зубчики
  • Лимон: 0,5 шт.
  • Олія оливкова: 2 ст. ложки
  • Суміш прованських трав: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком

Приготування

Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Очищаємо часник, ретельно промиваємо лимон.

Королівські креветки потрібно заздалегідь дістати з морозилки. Креветки розморозити, обсушити паперовими рушниками.

З половинки лимона вичавлюємо сік. Шкірку подрібнюємо за допомогою маленької тертки.

Часникові зубчики пропускаємо через спеціальний прес.

У миску виливаємо оливкову олію та лимонний сік. Додаємо солі за смаком, цедру, прованські трави та подрібнений часник. Ретельно перемішуємо, щоб олія добре з'єдналася з лимонним соком.

Приготований маринад переправляємо до підготовлених креветок. Перемішуємо. Креветки відправляємо в холодильник і маринуємо 3:00. Кілька разів креветки перемішайте під час маринування, щоб вони добре просочилися.

Деко застилаємо пергаментом, складеним удвічі. Викладаємо замариновані креветки.

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Завантажуємо лист з креветками в гарячу духовку. Запікаємо морепродукти 9 хвилин.

Апетитні королівські креветки, запечені у духовці, готові. Подаємо їх із улюбленим соусом. Всім смачного перекушування!