Куряча печінка та картопля – відмінне поєднання інгредієнтів, яким ми скористаємося для приготування ситних, поживних та смачних драників. Мій покроковий рецепт драників з картоплею і курячою печінкою не становить складності, є доступним, освоїть його навіть хазяйка-початківець. Із запропонованих інгредієнтів виходить достатня кількість драників, тому можна нагодувати ситно всю сім'ю.
Інгредієнти
- Картопля: 2 шт.
- Печінка куряча: 150 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 3-4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 4 ст. ложки (для смаження)
Приготування
Знайомимося з інгредієнтами, відміряємо їх у потрібній кількості. Картоплю очищаємо. Печінка використовуємо охолоджену, промиваємо її, видаляємо білі прожилки.
Підготовлені картопляні бульби натираємо та перекладаємо в об'ємну миску.
Шматочки печінки перекладаємо для подрібнення в блендер або чашу м'ясорубки. Печінкову масу, що вийшла, додаємо до картоплі.
До інгредієнтів розбиваємо велике куряче яйце. Вміст у мисці перемішуємо.
Картопляно-печінкову масу, що вийшла, доповнюємо борошном, меленими спеціями і сіллю.
Між собою ретельно інгредієнти змішуємо. Основу для смаження драників підготовлено.
Дно сковороди покриваємо олією. Коли продукт прогріється, викладаємо основу для драників у формі коржів за допомогою ложки на сковороду. Обсмажуємо з кожного боку на помірному вогні. Рекомендується після смаження печінково-картопляні оладки викласти на паперові серветки, щоб видалити зайву олію.
Апетитні та ситні картопляні драники з курячою печінкою подаємо до трапези. Для розкриття смаку подачу супроводжуємо улюбленим соусом (добре підходить сметана). Смачного!