Драники з картоплею та курячою печінкою

Пропоную вам приготувати ситну та смачну страву — драники з картоплею та курячою печінкою. Реалізація рецепту не надасть складності навіть для господарки-початківці.

Куряча печінка та картопля – відмінне поєднання інгредієнтів, яким ми скористаємося для приготування ситних, поживних та смачних драників. Мій покроковий рецепт драників з картоплею і курячою печінкою не становить складності, є доступним, освоїть його навіть хазяйка-початківець. Із запропонованих інгредієнтів виходить достатня кількість драників, тому можна нагодувати ситно всю сім'ю.

Інгредієнти

  • Картопля: 2 шт.
  • Печінка куряча: 150 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 3-4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки (для смаження)

Приготування

Знайомимося з інгредієнтами, відміряємо їх у потрібній кількості. Картоплю очищаємо. Печінка використовуємо охолоджену, промиваємо її, видаляємо білі прожилки.

Підготовлені картопляні бульби натираємо та перекладаємо в об'ємну миску.

Шматочки печінки перекладаємо для подрібнення в блендер або чашу м'ясорубки. Печінкову масу, що вийшла, додаємо до картоплі.

До інгредієнтів розбиваємо велике куряче яйце. Вміст у мисці перемішуємо.

Картопляно-печінкову масу, що вийшла, доповнюємо борошном, меленими спеціями і сіллю.

Між собою ретельно інгредієнти змішуємо. Основу для смаження драників підготовлено.

Дно сковороди покриваємо олією. Коли продукт прогріється, викладаємо основу для драників у формі коржів за допомогою ложки на сковороду. Обсмажуємо з кожного боку на помірному вогні. Рекомендується після смаження печінково-картопляні оладки викласти на паперові серветки, щоб видалити зайву олію.

Апетитні та ситні картопляні драники з курячою печінкою подаємо до трапези. Для розкриття смаку подачу супроводжуємо улюбленим соусом (добре підходить сметана). Смачного!